VIDEO | Mimar Alev Şahin'in eylemine Afrin bahanesiyle faşist saldırı

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde mimar olarak çalışırken, yayınlanan KHK ile haksız bir şekilde ihraç edilen mimar Alev Şahin, uğradığı haksızlığa boyun eğmeyerek işini geri almak amacıyla oturma eylemi başlatmıştı.

VIDEO | Mimar Alev Şahin'in eylemine Afrin bahanesiyle faşist saldırı

Mimar Alev Şahin, Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde mimar olarak çalışırken, yayınlanan KHK ile haksız bir şekilde ihraç edilmiş ve sonrasında bu haksızlığa boyun eğmeyerek işini geri almak amacıyla oturma eylemi başlatmıştı.

Alev Şahin’in hakkını aramak için başlattığı oturma eylemi, faşistlerin provokasyonuna uğradı. Eylemi provoke etmek için hemen yanı başında ‘basın açıklaması’ yapan faşistler, “İstiklal Marşı sırasında ayağa kalkmadığı” gerekçesiyle Alev Şahin’in eylemini provoke ederek saldırmaya çalıştı.

Daha öncesinde de Düzce Öncü Haber isimli basın kuruluşu tarafından da sık sık hedef haline getirilen genç mimar, organize olduğu her halinden belli olan bir şekilde faşist provokasyona uğradı.

Faşist provokasyon girişiminin söz konusu internet sitesi tarafından “vatandaşların tepkisi” olarak sunulmaya çalışılması gözden kaçmazken, faşistlerin emek ve emekçi düşmanlığı bir kez daha tescillenmiş oldu.

Hakkını arayan Alev Şahin’in hemen yanı başında provoke etmeye çalışanlardan bir tanesi “İstiklal marşımıza saygısı olmayanı ben de… (Protesto ediyorum)” şeklinde lümpence ve kadın düşmanlığı kusan bir pankart açarken, arkadaşları olduğu tahmin edilen diğer kişi de, Alev Şahin’in bulunduğu alana yönelerek genç kadını taciz edercesine elini kolunu sallayarak hakaretler etti. Bir diğer faşist ise, “Afrin’de ölen Mehmetçiğimize destek oluyor musunuz?” diye bağırdı. Alev Şahin’in “Ölenler yoksul çocukları” cevabı karşısında adeta kendinden geçen diğer saldırgan, “Onu söyleyin, yoksa s.ktir olun gidin” diye bağırıp, Alev Şahin’in pankartlarını da tekmeleyerek masasını dağıtmaya çalıştı.

Mimar Alev Şahin’in sakin tavırları, faşistlerin provokasyon girişimini boşa düşürürken, orada bulunan sivil polisler faşistleri alandan uzaklaştırdı.

İşte bugün Alev Şahin’e yapılan saldırının Öncü Haber’deki sunuluş şekli: