VİDEO | Menzilcilerden Atatürk'e hakaret videosu: Tağuttur, kafirdir...

Menzil tarikatına yakın sayfadan paylaşılan videoda, tarikat müritleri Atatürk için "apaçık kafirdir", "Tağuttur" ifadeleri kullandı.

VİDEO | Menzilcilerden Atatürk'e hakaret videosu: Tağuttur, kafirdir...

Edirne’de 10 Kasım törenleri sırasında Atatürk aleyhinde sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan üniversite öğrencisi Emine Şahin 3 günlük tutukluluğunun ardından serbest kalırken, dinci çevreler de Şahin’e destek adı altında sosyal medyada yoğun şekilde paylaşım yaptı.

Bunlardan birisi de AKP desteğiyle kamuda kadrolaşmaya ve büyümeye devam eden Menzil tarikatı oldu. Sosyal medyada tarikata yakın ‘O Bir Sofi’ isimli sayfanın dolaşıma soktuğu videoda tarikat müritleri, Şahin’e destek mesajı verirken “Eğer bu ülkede ‘Atatürk ilah değildir’ demek suçsa, ben bu suçu işlemekten şeref duyarım” dedi.

Videonun sonunda mesajlarına yer verilen bazı müritlerin ise “Atatürk tağuttur”, “Atatürk apaçık kafirdir” dediği görüldü:

 

Emine Şahin’in tutukluluğu sürecinde savcılığın yaptığı açıklamada, Şahin’in tutuklanmasına sebep olan sözlerin “Bu bir kıyamdır, Allah’ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı, putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz” ifadeleri olduğu belirtilmişti.