VİDEO | Laikliğin son durumu: Cemaat 'medrese' reklamı yaptı

İsmailağa cemaati, AKP'den aldığı destek ve güçle henüz ilk ve orta dereceli eğitim çağında olan çocuklara 'medrese' eğitimi veriyor.

VİDEO | Laikliğin son durumu: Cemaat 'medrese' reklamı yaptı

AKP eliyle beslenip büyütülen sayısız dinci yapılanma arasında öne çıkanlardan biri olarak bilinen İsmailağa cemaati, ‘hafızlık ve Arapça medreseleri’ adı altında düzenlediği kurs için reklam videosu yayınladı.

Cemaatin sosyal medya hesaplarından yayınlanan görüntülerde yaşları 12-13 seviyesindeki çocukların kaldıkları yurt odaları, yemekhaneleri ve spor alanlarına yer verilirken, ‘medrese’ adı verilen binadaki sınıflarda sarıklı ve cübbeli şekilde eğitim verildiği görülüyor.

Laikliğe, pedagoji bilimine ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu’na açıkça aykırılığa rağmen, iktidarın koruması altında faaliyetlerini sürdürüp reklamını dahi yapar hale gelen İsmailağa’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, cemaat bünyesinde yalnızca İstanbul’da bu şekilde 2500 ‘talebe’ eğitim alıyor. Reklam videosunda her bir talebe için ‘eğitim aidatı’ olarak da 200 lira isteniyor.

Görüntüler, Gülen cemaatine karşı mücadele ettiğini iddia eden AKP’nin bir yandan Diyanet, diğer yandan da ülkenin her yerinde cemaat ve tarikatlar eliyle laikliği adım adım yok etme politikasının geldiği noktayı da gözler önüne seriyor.

 

http://gazetemanifesto.com/2018/03/14/ismailagacilar-guncellenemiyor-ne-zaman-ki-kadinlar-evlerinden-cikti/

http://gazetemanifesto.com/2017/07/31/suleymancilar-menzilciler-ismailagacilar-nurcular-naksibendiler-fetonun-yurtlari-digerlerine-dagitildi/