VİDEO | İsrail'e kaçmaya çalışan IŞİD'liler yakalandı

Suriye ordusunun geçtiğimiz günlerde kontrol altına aldığı Dera kırsalından İsrail'e kaçmaya çalışan IŞİD'çiler yakalandı.

VİDEO | İsrail'e kaçmaya çalışan IŞİD'liler yakalandı

Suriye ordusunun geçtiğimiz günlerde tamamen kontrol altına aldığı İsrail işgali altındaki Golan tepeleri sınırında bulunan Yermuk Basin bölgesinde İsrail’e doğru kaçmaya çalışan onlarca IŞİD üyesi Suriye ordusunun operasyonuyla yakalandı.

Videoda IŞİD üyelerinin oldukça moralsiz ve bitkin halde olduğu, suratlarını saklamaya çalıştıkları görülüyor. Yakalanan IŞİD üyelerinin sorgulanmak ve yargılanmak üzere cezaevine götürüldüğü belirtiliyor.

Dera ÖSO’dan sonra IŞİD’ten de temizlendi

Suriye ordusu Haziran ayında başladığı operasyonlar kısa süre içerisinde Dera kent merkezini ve kırsalını terörist unsurlardan temizledi. ÖSO ve El Nusra unsurları Suriye ordusunun başarılı operasyonları sonucunda elinde tuttuğu yerlerden çekilmek zorunda kaldı. Pek çok yerleşimde ise Ulusal Uzlaşı yoluyla teslim oldular. Teslim olan unsurlardan bazıları İdlib’e giderken, çoğunluğu aftan yararlanarak Suriye ordusu saflarına katıldılar.

ÖSO ve El Nusra unsurlarının teslim olmasıyla Suriye Ordusu IŞİD’in 2 yıldır kontrol altında tuttuğu Yermuk Basin bölgesine yöneldi. Bu bölgenin, İsrail işgali altındaki Golan tepeleri sınırında bulunması dolayısıyla İsrail’den destek aldığı sık sık iddia ediliyordu. Bu son olay da İsrail’in IŞİD’i desteklediği iddialarını doğrular vaziyette.