VİDEO | İslamcı Karamollaoğlu’ndan Madımak ile ilgili kan donduran sözler: Katliam değildir

Demokrat bir imaj çizmeye çalışan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, nihayet içindeki İslamcı kimliğini kustu.

VİDEO | İslamcı Karamollaoğlu’ndan Madımak ile ilgili kan donduran sözler: Katliam değildir

İslamcı kimliğine karşın son zamanlarda demokrat pozları veren, hatta 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimler için kimi zaman sol siyasete ait olan değer ve sloganlar üzerinden dahi propaganda yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, nihayet içindeki İslamcı kimliğini kustu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 1993 yılında Sivas’ın Madımak ilçesinde İslamcılar tarafından çok sayıda solcu ve aydın yurttaşların yakılarak öldürülmesine ilişkin skandal açıklamalarda bulundu. 33 canın katledildiği olaylara ilişkin “katliam değildir” değerlendirmesini yapan Temel Karamollaoğlu, ölümlerin yaşanmasının sorumlusunu da, dışarıda kendinden geçen İslamcı güruhu değil, içerideki hayatını kaybeden insanlara kesti. Madımak Oteli’nin içindeki insanların “pencereleri açmadıklarından dolayı” öldüğünü iddia eden İslamcı Karamollaoğlu, Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleşen bu acı olayın aynı zamanda bir katliam olmadığını iddia etti. Karamollaoğlu, “Katliam demek, kasıtlı, ben bu insanları öldürmek için şunu yaptım denirse olur” diye konuştu.

Karamollaoğlu’nun ifadeleri şu şekilde:

Katliam olarak vasıflandırmadım. Bu üzgün bir hadisdedir, bu hakikaten çok acı olarak tarif edilir. Ancak katliam demek, kasıtlı, ben bu insanları öldürmek için şunu yaptım denirse olur. Onun adı katliam olur. Ama orada bir hadise meydana gelmiş, o hadise neticesinde otelde perdeler yakılmış, arabalar ters çevrilmiş, yakılmış. Arkasından da ateş bacayı sarmış. İçerdeki insanlar da benim hala anlayamadığım pencereleri açmadıklarından dolayı insanlar ölmüştür”

İşte o görüntüler:

 

Temel Karamollaoğlu’nun daha önceden Madımak Katliamı’na ilişkin ise şu yorumlarda bulunmuştu:

“Sivas hadiseleri” diyorsunuz. Sivas katliamı demekten imtina mı ediyorsunuz?

“Sivas Katliamı demekten imtina ediyorum, çünkü hakikaten katliam başka bir şey. Evet, 33 kişi can verdi, bunu kabul ediyorum. Birisi gidip doğrudan insanları katlettiği zaman katliam olur. Orada bir kişinin gidip birisini doğrudan doğruya katlettiği vaki değil.”

Peki, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine neden karşısınız?”

Sivas’ta Sivaslıları sürekli üzecek bir hadiseyi gündemde tutacak bir anıt yapmak oradaki insanları yaralar.