VİDEO | 'İhalesiz et' ithalatı: Bakan Pakdemirli bu kez 'kaçırılmadı', gazeteciyi azarladı

Geçtiğimiz hafta ihalesiz et ithalatıyla ilgili soruyu cevaplayacakken, basın müşaviri tarafından kaçırılan Tarım ve Gıda Bakanı Bekir Pakdemirli, bu kez aynı soruyu yanıtlarken gazeteciyi azarladı.

VİDEO | 'İhalesiz et' ithalatı: Bakan Pakdemirli bu kez 'kaçırılmadı', gazeteciyi azarladı

Tarım ve Gıda Bakanı Bekir Pakdemirli, Et ve Süt Kurumu’nun internet sitesinde 300 TIR’lık bir et ihalesi ile ilgili bir soruyu dinlerken araya giren basın müşavirinin engellemesiyle bulunduğu noktadan neredeyse “kaçırılmıştı”.

Et ve Süt Kurumu’nun ithal edeceği 300 TIR taze soğutulmuş kemiksiz sığır etinin hizmet alım ihalesinin teklifi için en az 7-8 gün gerekirken 24 saatlik süre verilmiş olması, ihalenin önceden belirlenmiş bir şirkete verileceği kuşkusunu yaratmıştı.

Bakan Pakdemirli, konuyla ilgili daha önce FOX muhabiri Damla Yıldız Söken’in sormak istediği soruyu dinleyemeden danışmanın girişimiyle böyle uzaklaştırılmıştı:

 

FOX Muhabiri Söken “pes etmedi, bakana soru sorma “şansını” tekrar yakaladı. Bu kez durup cevap veren Bakan kanuna aykırı da olsa, etlerin ihalesiz getirildiğini dolaylı olarak kabul etti. Ancak bakan konuyla ilgili doğrudan devam cevap vermek yerine soruyu soran gazeteciyi hedef aldı.

“YAYIN ARASINDA KORSAN ŞEKİLDE GELDİNİZ”

Gazeteciyi azarlayan Pakdemirli “Geçen gün ne yaptınız? İki tane televizyon programı arasında gelip giderken korsan bir şekilde gelip yayının arasına daldığınız. benim yoğunluğumdan faydalandınız. Basın müşavirim hatalı bir iş yapmış olabilir ama aslında haklıydı. Sizin yaptığınız gazetecilik değil maskaralık” dedi.

“Yapılan 100 bin liralık ihale. Devlete 100 milyadolarca alım yapılır” diyen Pakdemirli, muhabir Söken’e “Ivır zıvır şeylerle devletin saygınlığı yitiriyorsunuz” gibi anlam bozukluğu da olan bir ifadeyle çıkıştı.

İşte o görüntüler: