VİDEO | İBB hesap ver!

27 Şubat'ta meydana gelen yürüyen merdivenin çökme anı kameraya yansırken, İBB'nin 'uyarı levha'sı' yalanı da ortaya çıktı.

VİDEO | İBB hesap ver!

Maslak’taki Ayazağa Metro İstasyonu’nda bir kişinin yaralandığı yürüyen merdiven kazasına dair güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

Metroda çalışmayan yürüyen merdivenin 27 Şubat saat 17.30’da çökmesi sonucu Mehmet Ali Erik isimli vatandaş boşluğa düşmüştü. Sol kolu kırılan Erik, bir saatlik çalışma sonucu itfaiye ekiplerince kurtarılmıştı.

Olayın kamera görüntüsünde çok sayıda yurttaşın, hareket etmeyen merdivende yürüdüğü görülüyor. Erik’in merdivenleri kullandığı esnadaysa çökme meydana geliyor.

 

İBB NE DEMİŞTİ?

Yaşanan olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise yaptığı açıklamada, olaydaki büyük ihmalini kabul etmek yerine, olayın yaralanan Mehmet Ali Erik’in ve merdiveni kullanan diğer vatandaşların “uyarı tabelasını dikkate alamaması” sonucu meydana geldiğini savunmuştu.

İBB açıklaması şöyle idi:

“Maslak Ayazağa metro istasyonunda 17.30 sıralarında bakımı yapılan yürüyen merdivenin önündeki uyarı-koruma tehlike uyarı tabelasını dikkate alamayan bir vatandaş, yürüyen merdivene binmiştir. Bu sırada hizmet vermeyen ve bakımı yapılan merdivende tambur boşalması meydana gelmiş, basamaklar çökerek vatandaş merdiven altına düşmüştür. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye vatandaşı sıkıştığı yerden kurtarmıştır. Hastanede tedavi altına alınan yolcumuzun ortopedi uzmanı tarafından yapılan ilk muayenesinde sol kolunda kırık olduğu, diğer kolunda ve bacaklarında ezikler olduğu belirtilmiştir. Kesin bilgilerin tomografi sonuçlarından sonra söyleneceği belirtilmiştir”