VİDEO | Halkın tercihlerini böyle yönlendiriyorlar!

Yılmaz Özdil Halk TV'de 'İyi Parti'yi yere göğe sığdıramadı, Hakan Bayrakçı İlhan Kesici'nin Erdoğan'a karşı tek kazanabilecek aday olduğunu öne sürdü.

VİDEO | Halkın tercihlerini böyle yönlendiriyorlar!

AKP ve MHP’nin kurduğu ‘Cumhur İttifakı’na karşı CHP sağcı partilerle bir olarak seçimlere girme kararı verirken, düzen muhalefetinin popüler isimleri de sağ siyaseti ve siyasileri överek sözde halk adına uydurma iddialarda kamuoyu yaratmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde bunun bariz bir örneği, CHP’nin yayın organı Halk TV’de yaşandı. Sözkonusu kanalda sık sık boy gösteren isimlerden biri olan Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, seçim konusu ile ilgili konuşurken sağ siyasetin yeni partisi İP’i yere göğe sığdıramadı. Gazetecilikte 35 yıl geçirdiğini hatırlatan Özdil, “CHP kazanamayacağını bilen bir partidir. Türkiye’nin geleceğinde var olan, bu konuda var olacağını gösteren tek parti İYİ Parti’dir. Çünkü bir partinin dinamizmi, bir partinin seçime hazırlanma heyecanı, bir partiye katılım ivmesi, bir partinin aday adayı sayısı aslında toplumsal bir eğilimi gösterir.” ifadelerini kullandı.

İşte Özdil’in ‘İyi Parti’ güzellemesi:

 

“KESİCİ’DEN BAŞKASI OLMAZ”!

Sağcılık konusunda rüşdünü ispat etmiş isimlerin AKP’ye karşı adaylık için öncelikli kriter haline getirildiği bir diğer program ise bugün CNN Türk’teki ‘Türkiye’nin Nabzı’ programı oldu.

Programda konuk olan SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, Erdoğan karşısında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak kazanma ihtimali olan tek kişinin İlhan Kesici olduğunu savundu. Kesici’yle ilgili iddiasını seçmen ve parti örgütüne dayandırarak güçlendirmeye çalışan Bayrakçı, “CHP’nin tabanı”ndan geldiğini iddia ettiği sesin dinlemesi durumunda ikinci turda alınacak oy oranının yüzde 50 civarında olacağını öne sürdü.