VİDEO HABER | 'Çatlak ses' çıkaran cemaat hedefte: 'SÜTÖ' mü geliyor?

Türkiye'de laiklikliğe aykırılığına rağmen varlık gösteren en büyük dinsel yapılanmalardan biri olan Süleymancılar, bir kısım AKP cenahınca hedef haline getirildi. Servis edilen ses kayıtlar sonrası cemaatlere operasyonda 'Sıra SÜTÖ'de mi?' sorusu sorulmaya başlandı.

VİDEO HABER | 'Çatlak ses' çıkaran cemaat hedefte: 'SÜTÖ' mü geliyor?

Tarihsel bir ilerleme olarak anılan 1923 Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat,medeniyet tarikatıdır.” demişti. Ancak din bezirganlığına karşı gerçek bir kararlılık içeren bu sözlerin henüz Atatürk hayattayken dahi geçersiz hale gelen karşılığı, AKP’li yıllarla birlikte tamamen yok oldu.

Düzen siyasetinin her türlü mafyatik örgütlenmeler ve özellikle Kürt illerinde aşiret yapılanmalarıyla birlikte halktan oy devşirmek için kullandığı en büyük silahlardan biri olan cemaat ve tarikatler, 16 yıllık AKP iktidarı döneminde tarihlerinin en güçlü düzeyine ulaştı. Öyle ki son seçim öncesinde hemen hemen hepsi ardı ardına yaptıkları açıklamalarla AKP’yi ve Erdoğan’ı desteklediklerini ilan etti.

Ancak bunlar arasında mali gücü, eğitim başta olmak üzere bir çok alandaki yaygınlığı ile en öne çıkanlardan biri olan Süleymancılar cemaatinden ise çatlak sesler duyuldu. Açık şekilde faaliyet yürütmeye başladığı 1970’lerden beri düzenle uyumlu şekilde ve sağ partilerin gölgesi altında büyüyen cemaatte ‘lider’ konumunda olduğu belirtilen Alihan Kuriş’in ‘İyi Parti’nin desteklenmesini istediği öne sürüldü. AKP medyası cemaat müritlerinin bu iddiayı destekler nitelikte ses kayıtlarını yayınladı.

PARTİLERİ ‘KONTENJAN’ BİLE AYIRDI AMA…

Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun’un 24 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili olarak Meclis’e girmiş olmasıyla dahi tatmin olmayan bazı AKP medyası şimdilerde ise bir başka ses kaydını internet ortamına servis ederek cemaati hedef aldı.

Ses kaydına yansıyan konuşmalara göre; cemaatin yöneticilerinden ‘Bestami’ isimli bir şahıs, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Ramazan adlı cemaat mensubunu arayarak ‘talebeler için’ kurban kesmesini talep ediyor. Ancak cemaat mensubunun bu talebe yanıtı ise sert oluyor. Konuşmada cemaat yönetiminin seçimde ‘İyi Parti’ye destek istediğini öne süren Ramazan isimli kişi, artık kurbanını AKP’li yardım kuruluşu Deniz Feneri Derneği’ne bağışlayacağını söylüyor. Aynı kişi Süleymancılar’ın lideri Alihan Kuriş’i eleştirerek, “Alihan Kuriş gitsin Meral Akşener’den istesin. 15 Temmuz’da burunlarını dışarı çıkartmadılar. Başınızda Kemal Kacar olsaydı Alihan Kuriş’in suratına tükürürdü” diyor.

 

Dün itibariyle dolaşıma sokulan bu ses kaydı, sosyal medyada bir çok AKP’li hesap tarafından dolaşıma sokulurken bugün bu kayıt üzerinden cemaati açıktan hedef alan bir köşe yazısı yayımlandı.

CEMAATTE YAZARKEN CEMAATE ÇATTI

AKP’ye yakın İnternet Haber sitesinde Süleyman Özışık’ın kaleme aldığı yazıda cemaate “Siz dini bir cemaat misiniz yoksa insanları kendi çıkarları için kullanan ve devlet içinde etkili olmaya çalışan bir yapı mısınız?” denilerek tepki gösterildi. Yazısında “Recep Tayyip Erdoğan’da bulamayıp da Meral Akşener’de bu bulduğunuz dini değer neydi kardeşim? Anıtkabir’e gidip, “İmanımızı tazeledik” demesi mi?” diye soran Özışık, cemaatin yöneticilerine de “Yazdığımız yazıların kendilerine dostane bir uyarı olduğunu farz eder de gereğini yapar inşallah!” diye uyarıda bulundu.

AKP dışında bir siyasi partiye destek istediği söylentisi nedeniyle Süleymancılar’ı hedef yapan Özışık’ın kendisinin İnternet Haber dışında, iktidarın sıkı destekçisi Işıkçılar Cemaati’ne ait Türkiye Gazetesi’nde de yazar olduğu biliniyor.

SONUÇ YERİNE

Bir ‘cemaatlar ve tarikatlar koalisyonu’ da denebilen AKP, çıkar ortaklığının bitmesi nedeniyle Fethullah Gülen, Alparslan Kuytul ve Adnan Oktar’in liderliğini yaptığı dini yapılanmaları tasfiye etti. Sırada benzer duruma gelmesi halinde yeni cemaat ve tarikatların da olduğu çeşitli çevrelerce iddia ediliyor. Ancak bir kısım yaranma peşindeki yandaş isimlerce yeni hedefin Süleymancılar olacağı söylentisi dile getirilse de bugün için böyle birşeyin güçlü emarelerinin görüldüğünü söylemek zor. Zira yaklaşık yarım asırdır faaliyet gösteren cemaatin halen ağırlıklı olarak AKP’yi desteklediği ve iktidarın da başta eğitimde olmak üzere cemaatin yasadışı faaliyetleri için kamunun olanaklarını seferber ettiği biliniyor. Bir başka deyişle, Fethullahçılar’ı ‘FETÖ’ye çeviren AKP’nin son günlerde sıkça esprili şekilde dile getirildiği gibi Süleymancılar’ı da ‘SÜTO’ yapacağı beklentisinin şimdilik gerçek bir karşılığı bulunmuyor. Aladağ faciası başta olmak üzere bir çok skandalla anılan bu cemaatle birlikte diğer tüm gerici yapılanmaların kökünün kazınması için AKP’yle ortaklıklarının bozulmasını beklemek yerine, aydınlanma mücadelesini yükselterek komünistlere omuz vermek gerekiyor.