VİDEO | Fransa'da öğrenciler de eylemlere katıldı

Paris Üniversitesi'nin Tolbiac ve Censier kampüslerinde ve ülke çapında yaklaşık 200 lise ve ortaokulda ise blokaj eylemi yapıldı.

VİDEO | Fransa'da öğrenciler de eylemlere katıldı

Fransa’nın Mantes-la-Jolie kentinde günlerdir devam eden, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek için düzenlenen eylemler sırasında 146 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ülke çapında süren eylemlere, öğrenciler de, pazartesiden bu yana ülkenin birçok kentinde hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek için katılıyor.

Fransız basınında çıkan haberlere göre, başkent Paris yakınlarındaki Mantes-la-Jolie’deki Saint-Exupery lisesi önünde düzenlenen eylemde, polisle bazı göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Eylemciler 2 aracı ateşe verirken, çıkan olaylarda 146 kişi gözaltına alındı.

Paris Üniversitesi’nin Tolbiac ve Censier kampüslerinde ve ülke çapında yaklaşık 200 lise ve ortaokulda ise blokaj eylemi yapıldı.

Montpellier’de yapılan eylemde çıkan olaylarda bir öğrencinin, Toulouse’da ise bir polisin yaralandığı bildirildi.

Eylemler nedeniyle, Marsilya’daki 20 lise başta olmak üzere olayların yaşandığı üniversite, lise ve ortaokullarda eğitime tamamen veya kısmen ara verildiği ifade edildi.

Öğrenci sendikaları ise eylemlerin daha geniş katılımla süreceği mesajını verdi.

Dün düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda 32 öğrenci gözaltına alınmıştı.