VİDEO | Sınıf Tavrı direnişin 175. gününde Flormar işçileriyle: Bütün işçi sınıfını birlik olmaya davet ediyoruz

Anayasal hakları olan sendikalaşma haklarını kullanarak Petrol-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten çıkarılan Flormar işçileri 175 gündür direnişlerini sürdürüyor. Sınıf Tavrı, asla pes etmeyen işçilerin mücadelerini anlattıklarını bir video hazırladı.

VİDEO | Sınıf Tavrı direnişin 175. gününde Flormar işçileriyle: Bütün işçi sınıfını birlik olmaya davet ediyoruz

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında, Petrol-İş Sendikası’nda sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın yaklaşık 132 işçi, 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri direnişlerinde 175 günü geride bıraktı.

Direnişe geçmelerinden itibaren şirket ve polis işbirliğiyle her türlü zorbalığa maruz kalan işçiler kararlılıklarından geri atmak şöyle dursun, gün geçtikçe direnişi bir “okul” gibi görerek devam ettirdi. Örgütlü mücadelenin iş hakkı ve insanca çalışma koşulları için hayati önemini anlayan işçiler, tavizsiz direnişleriyle sınıfın diğer bölmelerine de örnek oldu.

Çoğu kadın 132 işçiyi başından beri yalnız bırakmayan Sınıf Tavrı, işçilerin bu süreçte yaşadıklarını ve kararlılıklarını anlattıkları bir video hazırladı.

Videoda direnişin sınıfsal dayanışmayı arttırdığını belirten işçiler, “Örgütlü olmanın ne olduğunu öğrendik. Güçlü olmayı, kazanmayı, hayata karşı dimdik durmayı öğrendik. Direniş insanların birbirine olan bağlarını kuvvetlendirdi.” derken, nihai kurtuluş için işçi sınıfının bu mücadeleleri birleştirmesi gerektiğini vurguladı.