VİDEO | Fethullah Gülen: İtirafçılar kafir oldu

Fethullah Gülen, 'FETÖ' soruşturmaları çerçevesinde itirafçılık yapanları 'kafir' ilan etti.

VİDEO | Fethullah Gülen: İtirafçılar kafir oldu

Fethullah Gülen, ‘FETÖ’ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında ‘itirafçı’ olanlarla ilgili olarak duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Gülen, yayınladığı son videoda özellikle son dönemde TSK ve diğer kritik kurumlarda görev alan cemaat mensupları arasında ‘itirafçı’lık yapanlar için “Kafir oldular” değerlendirmesi yaptı.

Görüntülü mesajında “Gerekli olan, ‘hücre’ idi, belki ‘ilaç’ idi, belki ‘dövülme’ idi, ‘ağzın-burnun kırılması’ idi, ‘kafanın yarılması’ idi. Bunlar, o tercihi doğru yapana sevap kazandırırdı” şeklinde seslenerek, işkenceye uğranılsa bile konuşulmaması mesajı veren Gülen, “Bunlar, o tercihi doğru yapana sevap kazandırırdı.” dedi.

‘İtiraf’çılık yapan cemaatçiler için ise, “Ama bir mü’minin aleyhinde konuşma, yazılan yalanı imza etme, iftira idi, bühtan idi, günah-ı kebâir idi.” diyen Gülen, “Bunu bilerek yaptı ise, yapmada da mahzur görmüyorsa, zavallı -farkına varmadan- İslam yolunda (!) kâfir oldu. Çünkü, günah-ı kebâir, tevbe ile zâil olur; fakat insan yaptığı günahı, gıybeti, iftirayı, bühtanı, bir mahzursuz şeymiş gibi görüyor, hem de böyle sürekli tekrar edip duruyorsa, bunu “mahzursuz” kabul ediyorsa; beş vakit namaza beş de ilave etse, on vakit namaz kılsa, yine kâfir, yine kâfir, yine kâfirdir!.. Ve küfür, insanın o âna kadar yaptığı amelleri alır-götürür. O esnada ölse, öbür tarafa taşıyacağı hiçbir sâlih amel yoktur.” ifadelerini kullandı.