VİDEO | Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nde direniş sürüyor!

Ankara Yenimahalle’de bulunan Etlik Entegre Sağlık Kampüsü şantiyesinde aylardır ücretleri ödenmeyen inşaat işçilerinin grevi devam ediyor.

VİDEO | Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nde direniş sürüyor!

Astaldi-Türkerler ortaklığıyla yapımı devam eden Etlik Entegre Sağlık Kampüsü şantiyesinde ücretlerinin 3 aydır ödenmemesine isyan eden işçilerin grevi ikinci gününe girerken, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da (İYİ-SEN) işçilerin direnişini tüm gücüyle destekliyor.

Grevdeki işçilerin direnişini desteklemek üzere şantiyeye gelen İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, burada işçilere seslendiği konuşmasında, “Dünyanın en büyük hastanesi” diye pazarlanan hastane kampüsünde yaşanan ödeme, barınma ve diğer çalışma koşullarının Türkiye’nin tüm şantiye sahalarında yaşandığını hatırlatırken, “İhaleyi alan firmalar diyor ki ‘Ben kârımı nasıl arttırım?’. ‘Demirin, betonun fiyatını indiremem. Ama inşaat işçisinin ücretinden keserim, yemeğinden keserim. Ben kârımı arttırırım. Diyor ki ‘inşaat işçisi kurbanlık koyundur’. Ama siz dün başlattığınız eylemle kurbanlık koyun olmadığınızı gösterdiniz” ifadelerini kullandı.

Sendika olarak dünden beri işverenle görüşme halinde olduklarını aktaran Öztutan, işçilerin iki günlük direnişi karşısında işverenin “Haberimiz yoktu”, “Hemen hallediyoruz” gibi ifadelerle olayı gizlemeye çalışan tavrına tepki gösterirken, işçilere “Burdaki birliğinizi koruduğunuz sürece patronlar geri adım atacaktır” diye seslendi.

Tüm ödemeler ve diğer haklarla ilgili somut bir adım atılmadan işe devam etmeyecekleri konusunda ortak irade gösteren işçilerin şantiye sahasındaki direnişi devam ediyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/26/etlik-entegre-saglik-kampusunde-iscilerden-grev-karari/