VİDEO | Erdoğan'ın 'yastık altındaki dövizlerinizi çıkartın' çağrısına salondan yanıt: 'Olanlar bozdursun, bizde yok'

Erdoğan'ın "Yastık altındaki altınları, dolarları, dövizleri çıkartın" çağrısına salondan yanıt: "Olanlar bozdursun, bizde yok."

VİDEO | Erdoğan'ın 'yastık altındaki dövizlerinizi çıkartın' çağrısına salondan yanıt: 'Olanlar bozdursun, bizde yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlediği programda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 100 günlük eylem planını açıklamış, konuşmasının ekonomi ile ilgili bölümünde ise artan dolar kuruyla mücadeleye dair “yastık altındaki altınları, dolarları, dövizleri çıkarın, bunları TL’ye dönüştürün” çağrısı yapmıştı.

Erdoğan, buradaki programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği eylem planlarını anlatırken, bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak adımları da açıkladı. Erdoğan ekonomi ile ilgili konuştuğu bölümde “Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız. Bakın ben yine milletime sesleniyorum. Yastık altındaki altınları, dolarları, dövizleri çıkartın. Bunları TL’ye dönüştürün. Ben milletime inanıyorum. Biz milletimize daha önce de çağrı yaptık. Milletimiz adım attı ve o iş orada bitti.” demişti. Erdoğan’ın bu çağrısına salondan “Olanlar bozdursun, bizde yok” cevabı yükseldi, o anlar kameralara da yansıdı.