VİDEO | Erdoğan'dan komünistlere büyük iftira: Asıl satıcı kimdi?

Cumhuriyet tarihinin 'satış' şampiyonu AKP'nin lideri Tayyip Erdoğan, Mersin'deki mitingde, 'köprüyü sattırma' konusuyla ilgili komünistlere iftira attı.

VİDEO | Erdoğan'dan komünistlere büyük iftira: Asıl satıcı kimdi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Mersin’in ilçesi Tarsus’ta konuştu. Erdoğan konuşmasında yine büyük iftiraya imza attı.

Tarsus’ta Turizm Bölgesi ve 600 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Cumhuriyet Halk Partisi, biz gelince yıkacağız diyor. Öbürü biz satacağız diyor. Hatırlayın birinci köprüyü Süleyman Demirel yapmıştı. O zaman ki komünistler ne diyordu: Biz köprüyü satacağız diyordu. Rahmetli Özal da satamazsınız diyordu. Ne oldu? Neyi satıyorsun? Bu millet sizi mezara gömer.” dedi.

ASIL SATICI ‘MİLLETİN ADAMI’YDI

Erdoğan’ın “Komünistler ‘köprüleri satacağız’ dedi, Özal sattırmadı” şeklindeki büyük çarpıtmasının gerçeği ise tersi şekilde yaşandı.

1983 seçimleri öncesinde televizyondaki bir tartışmada ANAP lideri Turgut Özal Boğaziçi Köprüsü’nü satmayı vaadediyordu. Turgut Özal, programın bir diğer konuğu Halkçı Parti Lideri Necdet Calp ile köprünün satışı konusunda polemiğe girmişti. Köprünün satışına karşı çıkılmasına karşı Özal, “Çok iyi satarız” diyerek iddialı olduğunu ortaya koymuştu.

Piyasacıların idollerinden Özal, Adnan Menderes’le birlikte AKP’nin ‘Milletin adamı’ diye andığı isimlerden biri olarak biliniyor.

İşte tarihi programın o bölümü: