VİDEO | CNN Türk'te 'imam hatipleşme' eleştirisine müdahale edildi

CNN Türk ekranlarındaki bir programda eğitimde imam hatipleşme politikası eleştirilince moderatör rahatsız oldu.

VİDEO | CNN Türk'te 'imam hatipleşme' eleştirisine müdahale edildi

CNN Türk’te ‘Gündem Özel’ programına konuk olan teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu’nun ‘İmam hatipler’ konusu ile ilgili yaptığı konuşmaya müdahale edildi.

Dün akşam yayınlanan programda Türkiye’de eğitim sisteminin geldiği vahim durumu veriler ve örneklerle anlatan Kuzuloğlu, devletin en büyük yatırımı imam hatip okullarına yapmasına rağmen bu okulların üniversiteye girişte başarısız olduğunu belirtti. Yeni çıkan kanunlarla mahallelerde imam hatip açılmasının da önünün açıldığına dikkat çeken Kuzuloğlu, “Güzel sanatlar fakültesi açamıyorsun, konservatuar açamıyorsun, fen lisesi aşamıyorsun” derken, “Bütün bunları düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Son olarak devletin yurtdışında da imam hatip okulları açmaya başladığını söyleyen Kuzuloğlu, bu ülkeleri sıraladığı esnada programın moderatörü Deniz Bayramoğlu’nun ‘soru’lu müdahalesiyle karşılaştı.

İmam hatip okullarına Türkiye’de bir talep olduğunu öne süren Bayramoğlu, “Yapının kendisini eleştirmek yerine eğitim içeriğini tartışmak daha doğru değil mi?” diye sordu.