VİDEO | Bu gerçekleri unutturmayız: Erdoğan Adnan Oktar'dan ne istedi?

AKP Adnan Oktar ve cemaatini 16 yıl "izledikten" sonra gözden çıkardı. Ancak Erdoğan'ın Oktar'la muhabbeti ve "hizmetler"ine ilgisi arşivlerde durmaya devam ediyor.

VİDEO | Bu gerçekleri unutturmayız: Erdoğan Adnan Oktar'dan ne istedi?

HABER MERKEZİ

AKP’nin toplumsal yaşamda dinselliğin etkisini yükseltmek adına yıllarca her türlü desteği verdiği Adnan Oktar isimli gerici şarlatan ve cemaatine karşı kapsamlı operasyon başlarken, medyada Oktar ve cemaatinin giriştiği hukuksuzluklar yeni ortaya çıkıyormuş gibi servis ediliyor.

Ancak Oktar ve başında olduğu grubun bizzat AKP’nin lideri Tayyip Erdoğan tarafından muhattap alındığını ve destek bulduğunu görmek içinse yalnızca arşivlere bakmak yeterli.

Çok gerilere gitmeye ise hiç gerek yok. Yıl 2014. Türkiye’de halen faaliyet gösteren bir çok dinci yapılanmanın bağlı olduğu Nakşibendi tarikatının lideri ‘Şeyh Nazım Kıbrısi’ ölüm döşeğinde. O dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan ise, özel kalem müdürü aracılığıyla Adnan Oktar’ı aratıp Kıbrısi’nin telefon numarasını istiyor.

Adnan Oktar, kendisine ait A9 isimli televizyonda, yaşananların devamında da, Erdoğan’ın Kıbrısi’nin oğlu ‘Şeyh Bahattin’ isimli kişiyi aradığını ve Bahattin’e “Ne gerekirse yapmaya hazırız, kendisi bizim şeyhimiz, biz şeyhimizi çok severiz’ dediğini açıklıyor:

 

Adnan Oktar’ın genel olarak gericilerden, özelde ise özellikle iktidarı boyunca AKP’den gördüğü desteğin esas alamet-i farikası ise hiç kuşkusuz amansız bir bilim ve sol düşmanı olması. Özellikle evrim gerçeğine karşı piyasaya sürülen sayısız kitapta da Harun Yahya takma adıyla ‘imza’sı bulunan gerici Oktar, bu faaliyetinin karşılığında AKP’nin sınırsız desteğini almıştı.

Oktar’ın, ‘Harun Yahya” takma adıyla yayımladığı özellikle “Yaradılış Atlası” isimli çarpıtma ve sahte bilgilerle dolu kitabı, gericilerin büyük ilgisiyle karşılaşmıştı. Sözkonusu kitap 2013 yılında bizzat Tayyip Erdoğan’a Kosova’da hediye edilmişti. Adnan Oktar’ın televizyonu A9 TV’de bu bilgi aktarılırken, Erdoğan’ın kitabın tüm ciltlerini de istediği belirtilmişti.

İşte Manifesto okurlarını hiç şaşırtmayacak o görüntüler: