VİDEO | Bu da yeni Adnan Oktar: Kadınları şelaleye sokuyor, 'mehdi'lik iddia ediyor

Tuncer Çiftçi isminde, "mehdi" olduğunu öne süren bir gerici sosyal medyanın gündemine girdi. Çiftçi'nin müridi olan kadınları şelale altına sokup "bağlılık" testi yaptığı skandal görüntüler ortaya çıktı.

VİDEO | Bu da yeni Adnan Oktar: Kadınları şelaleye sokuyor, 'mehdi'lik iddia ediyor

“Şeyh uçmaz, müritleri uçurur”. AKP’li yıllarla birlikte toplumun önemli bir kesiminde doruğa ulaşan gerici taassubu en iyi şekilde özetleyen atasözlerinden biri bu kuşkusuz. İşte bu sözün tam olarak doğrulandığı veciz bir örnek bugün sosyal medyanın gündemine oturdu.

AKP’nin son olarak Adnan Oktar grubuna başlattığı tasfiye operasyonun ardından, sırada kimlerin olduğu sorusu sorulmaya başlandı. Ancak iktidarın bu yapılarla arasını bozan nedenler arasında asla din istismarcısı, üfürükçü veya hurafeci, laiklik düşmanı olmalarının bulunmadığı da herkesin malumu. Dolayısıyla AKP’yle “şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi” olma yolunda hayli yol kateden Türkiye’nin bu tablodan yine AKP’yle çıkacağı düşüncesi akıl ve mantık sınırları dışında kabul ediliyor.

Her alanda gericiliğin gazına basan iktidarın dinselleşme politikaları sayesinde özellikle son 20 yılda “şeyh”, “şıh” ve “mehdi” bereketine sahne olan Türkiye’nin yeni “mehdi”si Kocaeli’nden çıktı. Tuncer Çiftçi isimli bu şarlatan, yerel televizyon ve radyolarda yaptığı dini programlarda insanlara dualar edip, sorunlarını çözdüğünü iddia ediyor.

RTÜK BAŞKANI ARKA ÇIKTI, MAHKEME BERAAT ETTİRDİ

Geçmişte Tatlıses TV’de yaptığı “Tuncer Çiftçi ile Hoş Sohbetler” programında “Bende bir keramet var. Benimle uğraşanı Allah cezalandırır” diyerek mehdilik iddiasında bulunan Çiftçi’ye RTÜK idari para cezası vermiş, ancak dönemin RTÜK Başkanı Davut Dursun ile birlikte 4 RTÜK üyesi cezaya karşı çıkmıştı.

Uzun yıllardır sahibi olduğu Kocaeli merkezli Gonca FM’de de programlar yapan Çiftçi, 2010 yılında da şikayet üzerine gözaltına alınmış, ancak adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakkında “basın ve yayın araçların sağladığı kolaylıktan faydalanarak dolandırıcılık”, “dini inanç ve duygularının suistimali” suçlarından dava açılan Çiftçi, mağdurların “Tuncer Bey Allah rızası için dua ediyor. Kendisine para vermedik” demesi üzerine beraat etmişti.

ŞELALEDE ‘BAĞLILIK’ TESTİ

‘Mehdi’ Çiftçi, şimdilerde halen Türkiye’nin çeşitli illerinde ‘giriş bilet’li satarak yaptığı salon toplantılarında ettiği dualar ile insanları hastalık gibi kötülüklerden koruma vaadinde bulunuyor, radyo yoluyla da bağış topluyor. Herhangi bir engelle karşılaşmadan söz konusu faaliyetlerine devam eden bu gericinin son olarak sosyal medyaya düşen bir marifeti büyük tepki çekti.

Görüntülerde bir grup haşemalı kadının Çiftçi’nin isteğiyle bir şelalenin altına sokulduğu görülüyor. Çiftçi, suya girmekten çekinen kadınları kendisine bağlılıklarını da test etmek için “En çok sevenler en ileriye” diyerek teşvik etmeye çalışıyor.

 

Aynı görüntünün devamında da yine gruptan bazı kadınların Çiftçi’nin zoruyla suya itildiği ve boğulma tehlikesi geçirdikleri görülüyor: