VİDEO | Böylesi görülmedi: Danışmanı, Bakan Pakdemirli'yi sorudan kaçırdı

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı 300 TIR'lık et ihalesi hakkında kendisine soru sormak isteyen gazeteciyi dinlerken, danışmanının müdahalesiyle deyim yerindeyse "kaçırıldı".

VİDEO | Böylesi görülmedi: Danışmanı, Bakan Pakdemirli'yi sorudan kaçırdı

Tarım ve Gıda Bakanı Bekir Pakdemirli, Et ve Süt Kurumu’nun internet sitesinde 300 TIR’lık bir et ihalesi ile ilgili bir soruyu dinlerken araya giren danışmanı bakanın konuşmasını engelledi.

FOX muhabiri Damla Yıldız Söken, Pakdemirli’ye “Bir sorumuz olacaktı” diyerek seslendi, bunun üzerine bakan durup dinlemeye başladı. Muhabir Söken “Geçtiğimiz günlerde et süt kurumu bir ihale açtı 300 TIR’lık…” derken daha soruyu tamamlayamadan, sözkonusu danışman hızla gelip araya girdi.

Danışman, bir yandan muhabire “Çok özür dilerim” derken bir yandan da bakanın sırtına dokunup “Sayın bakanım lütfen” deyip yol göstererek bakanı FOX haber ekibinin yanından kaçırdı. Muhabir itiraz etti ama bakan da sesini çıkarmadan danışmanıyla birlikte oradan uzaklaştı. Yaşanan olay, Tarım ve Gıda Bakanlığında en üst makamda kimin olduğu konusunda soru işareti yarattı.

Damla Yıldız Söken, daha sonra kişisel Twitter hesabından konuya ilişkin “En az bu tablo kadar vahimi, sorulmak istenen tırlar dolusu etin gümrük ihalesiz mi geldiği iddiasının hala yanıtsız olması!” yorumu yaptı.