VİDEO | Bakanların yer kavgası yaptığı grup toplantısında Erdoğan ne demişti?

AKP Grup Toplantısı'nda iki bakan korumaları ve danışmanları aracılığıyla 'yer kapma' kavgası ederken, kısa süre sonra kürsüye çıkan Erdoğan da parti içerisine 'koltuk' uyarısı yapmıştı.

VİDEO | Bakanların yer kavgası yaptığı grup toplantısında Erdoğan ne demişti?

Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun koruma ve danışmanları arasında dün yaşanan ‘yer kavgası’ akıllara aynı gün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında kullandığı bir ifadeyi de getirdi.

Ortaya çıkan görüntülerde, her zaman Süleyman Soylu’nun oturduğu koltuğa bu kez Bakan Sayan Kaya’nın danışmanı oturmuş ve ardından Soylu’nun korumalarının danışmanı kalkması için ikna etmeye çalıştığı görülmüştü. Daha sonrasında olaya bizzat Bakan Sayan Kaya dahil olmuş ve koltukta oturan kişiye “Ben oturacağım, geç şuraya!” diyerek, yerinden kaldırmış ve kendisi oturmuştu.

Bunlar yaşandıktan bir süre sonra toplantı salonuna gelen Erdoğan’ın ise grup konuşmasında, adeta yaşanan olayı tarif edercesine sözler sarfettiği ortaya çıktı. Erdoğan, “Bu kutlu mücadelenin fevkine varamamış, ehemmiyetini anlayamamış, önemini idrak edememiş hiç kimsenin Ak Parti çatısı altında yeri olamaz. Vaktimizi ve enerjimizi koltuk kavgalarıyla geçiremeyiz. Bizim verdiğimiz mücadele ‘ikbal’ değil, ‘istiklal ve istikbal’ mücadelesidir.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan korumalarının yeri için uzun süre çaba gösterdiği Bakan Soylu’nun toplantıya katılmaması da dikkat çekti.