VİDEO | Arsenalli futbolculardan skandal uyuşturucu partisi: Özil başrolde

The Sun gazetesi, Arsenalli futbolcuların, 'hippy crack', Türkçe'de 'kahkaha gazı' diye tabir edilen bir uyuşturucu madde kullanırken çekilen görüntülerini paylaştı. 'Azot protoksit gazından' oluşan uyuşturucunun etkisine giren Mesut Özil dahil bazı futbolcular kendinden geçiyor.

VİDEO | Arsenalli futbolculardan skandal uyuşturucu partisi: Özil başrolde

The Sun gazetesi, Arsenalli futbolcuların, ‘hippy crack’, Türkçe’de ‘kahkaha gazı’ diye tabir edilen bir uyuşturucu madde kullanırken çekilen görüntülerini paylaştı. ‘Azot protoksit gazından’ oluşan uyuşturucunun etkisine giren Mesut Özil dahil bazı futbolcular kendinden geçiyor.

Premier Lig’de gayet başarılı bir performans sergileyen Arsenal takımının yıldız futbolcularının ağustos ayında, sezonun başlamasına günler kala verdikleri çılgın partinin görüntüleri tepki çekti.

Görüntülerde, Mesut Özil’in Kolasinac, Lacazette, Guendouzi ve Aubameyang gibi futbolcuların da uyuşturucu ‘parti’sine katıldıkları görülüyor.

12 FUTBOLCU ŞAMPANYA-VOTKA PARTİSİNDE

Gazete, görüntülerin Londra’da çekildiğini ve yaklaşık 12 futbolcunun beraberindeki 70 kadınla katıldığı çılgın şampanya-votka partisine ait olduğunu, partinin başrolünde ise Mesut Özil, Alexandre Lacazette, Matteo Guendouzi, Pierre-Emerick Aubameyang ve Sead Kolašinac gibi futbolcuların yer aldığını duyurdu.

Bir görgü tanığı ise olayları şöyle anlattı: “Gazdan kafaları gitmişti. Bazıları bayılmak üzereydi. Mesut Özil, derin bir nefes çektikten sonra bilincini kaybeder gibi oldu. Kıvırcık saçlı genç futbolcu (Guendouzi) ise daha beter hale geldi. Gazı çektikten sonra koltuğa yığıldı. Önemli sporcuların bu şekilde tehlikeli şeyler yapması inanılmaz. Taraftarlar ve teknik direktörleri bunu görseydi, korkunç bir sonuç ortaya çıkabilirdi.”

ÖZİL BAŞROLDE

Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kaldıran, ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a destek fotoğrafları tartışmalarıyla Alman milli takımını terk eden Mesut Özil’in (30), azot protoksit dolu balondan içine çektikten sonra gözleri yuvarlanıyor. Özil, oturduğu koltuğa yarı baygın düşerken görüntüleniyor.

Fransa milli takımının ve Arsenal’in golcüsü Lacazette (27) ise, balondan derin bir nefes çektikten sonra başı geriye düşmüş halde bilinçsizce etrafına bakıyor.

Premier Lig’in gol krallığına koşan Gabon milli futbolcusu Aubameyang (29) ile Bosna Hersek milli sol beki Sead Kolasinac (25) da balonu ağızlarına götürürken görüntüleniyor.

En çok etkilenen ise Fransız yükselen yıldız Matteo Guendouzi (19) oluyor. Arkadaşlarının dolduruşa getirmesiyle balonu eline almış gibi gözüken Guendouzi, içine çekmesinin ardından kendinden geçip koltuğun bir kenarına bayılıyor. Çevresindeki arkadaşları ise Guendouzi’nin haline gülüp uyuşturucu ve içki kullanmaya devam ediyorlar.

ÖLÜME NEDEN OLABİLİYOR

Azot protoksit, vücudu oksijensiz bırakarak koordinasyon sorunları yaratmanın yanısıra kalp krizi ve hatta ölüme neden olabiliyor. İngiltere sınırları içerisinde 18 yaş ve üstündeki kişilere satışı serbest olan azot protoksitin satışları son 3 yılda yüzde 400’ün üzerinde arttı; dolayısıyla görüntüler bir suç teşkil etmiyor.

The Sun’a açıklama yapan Arsenal Sözcüsü, “Futbolcularla bu konu hakkında konuşulacak ve kendilerine bu kulübün temsilcileri olarak sorumlulukları hatırlatılacak.” diye konuştu.