VİDEO | AKP'nin askerleri: Menzilcilerin ilahisini söylediler

AKP iktidarı ile birlikte cemaat ve tarikatlerin çok büyük bir nufuza sahip olduğu Türkiye'de ortaya çıkan yeni bir görüntü, gelinen durumun vehametini TSK'daki durum açısından gözler önüne seriyor.

VİDEO | AKP'nin askerleri: Menzilcilerin ilahisini söylediler

Özellikle 15 Temmuz’un ardından tarikat ve cemaatlere desteğini yoğun şekilde artıran AKP, kamu görevlilerini bu konuda çalışmalarını artırması için seferber erderken, dün bunla ilgili örnek olarak çok çarpıcı bir ziyaret haberi basına yansımıştı.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir ve Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile birlikte Nur Cemaati’nin kurucusu ve Fethullah Gülen’in de ‘manevi’ önderi Said Nursi’nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü ziyaret etmişti. Vali Ustaoğlu, burada Said Nursi’nin doğduğu evi ve camiyi incelemişti.

Bugün ise, üniformalı askerlerin katıldığı “sohbet” toplantılarının görüntüleri dikkat çekti. Odatv‘nin haberine göre, yine sözkonusu Nurs köyünde kaydedildiği belirtilen görüntülerde, askerleri etrafına toplayan bir askerin Menzil cemaatinin ilahisi olan, “Benim Gavsım Kasrevidir” ilahisini söylediği görülüyor.