VİDEO | AKP'li esnaf: Dolar isterse bin lira olsun, müşteriye yansıtınca etkilenmiyorsun

Samsun'da bir grup esnafın dolardaki yüksek seviyenin kendilerini etkilemediğini söylerken kullandıkları sözler sosyal medyanın gündemine oturdu.

VİDEO | AKP'li esnaf: Dolar isterse bin lira olsun, müşteriye yansıtınca etkilenmiyorsun

Samsun’da bir grup esnafın, doların yükselişinin kendilerini etkilemediğini öne sürerken kullandıkları sözler gündem oldu.

AKP’den memnun olduğunu belirten ve dolar için, “Çıksın bin liraya bizim umurumuzda değil” diyen esnaflardan biri, “Nakliyeye vesaire tabii yansıdı ama biz de müşteriye yansıttığımız için bizi fazla etkilemiyor” diye konuştu.

AKP’den memnun olduğunu belirten bir esnaf, doların yükselişine dair bir soruya, “Şimdi biz Türk parası ile çalıştığımız için dolar bizi fazla etkilemedi. Çıksın bin liraya bizim umurumuzda değil” yanıtını verdi.

Bunun üzerine BBC Türkçe muhabirinin nakliye gibi giderlerde doların yükselişinin etkili olduğunu hatırlatması üzerine aynı esnaf, doların yükselişinden neden etkilenmediğini anlattı. Esnaf bu durumu, “Nakliyeye vesaire tabii yansıdı ama biz de müşteriye yansıttığımız için bizi fazla etkilemiyor” ifadeleriyle açıkladı.

İşte o sözler: