VİDEO | 'Af Örgütü' reklam filminde Lenin'e saldırdı

Uluslararası Af Örgütü olma iddiasında çalışmalar yürüten Amnesty International, 'Zafer Heyecanı' başlıklı bir video yayınladı, Ukrayna'da Neo-Nazilerin Lenin heykelini yıkma görüntülerine de videoda yer vermeyi ihmal etmedi.

VİDEO | 'Af Örgütü' reklam filminde Lenin'e saldırdı

Uluslararası Af Örgütü olma iddiasında çalışmalar yürüten Amnesty International, ‘Zafer Heyecanı’ başlıklı bir video yayınladı, Ukrayna’da Neo-Nazilerin Lenin heykelini yıkma görüntülerine de videoda yer vermeyi ihmal etmedi.

Örgütün sözde “insan hakları”na dikkat çekmek üzere hazırladığı reklam filmi, Fransa şubelerince hazırlanarak yayınlandı.

idcommunism.com‘un yayınladığı habere, hapishaneden tahliye edilen Asyalı bir kadın aktivistin görüntüleri ile başlayan videoda, 2014 yılında Ukrayna’da gerçekleşen, ABD ve Almanya destekli faşist darbenin görüntülerine de yer verildi.

Gösterilerde Neo-Naziler Harkov şehrinde Ekim Devrimi’nin lideri Vladimir İlyiç Lenin’in heykelini devirmişlerdi.

Gelen tepkiler üzerine olduğu tahmin edilen bir refleksle Amnesty France, reklamın yeni bir versiyonunu yayınladı. Yeni versiyonda ise Lenin heykelinin Neo-Naziler tarafından devrildiği sahneye yer verilmedi.