VİDEO | 3. havalimanı Genel Müdürü: Burada yaşanan ölümler doğal ölümlerdir

İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havalimanında yaşanan iş cinayetlerine dair skandal ifadelerde bulunmuştu

VİDEO | 3. havalimanı Genel Müdürü: Burada yaşanan ölümler doğal ölümlerdir

3. havalimanı projesi başladığı andan itibaren inşaat işçilerinin mücadelesiyle gündeme gelirken, 3. havalimanı işletmecisi İGA inşaat işçilerinin tepkisi ile karşı karşıya kaldı.

Yaşanan iş cinayetlerini, ödenmeyen ücretleri, iş güvenliğinin sağlanmamasını ve insanlık onuruna yakışmayan beslenme ve barınma koşullarını eylemleriyle gündeme taşıyan inşaat işçileri, havalimanının yaklaşan açılış tarihi nedeniyle sermaye sınıfı ve onların medya temsilcileri tarafından “vatan haini”, “büyük oyun” gibi söylemlerle suçlanıyorlar.

Çalışmaların başladığı Mayıs 2015’ten bugüne onlarca ölümün yaşandığı bu köle kampında İstanbul Yeni Havalimanı işletmecesi İGA’nın işçi sağlığı ve güvenliğini sağlamaması nedeniyle en az 27 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmişti.

“BUNLARIN YARISI DOĞAL ÖLÜMLERDİR”

Havalimanında iskeleden düşme, elektrik akımına kapılma, hafriyat kamyonlarının şantiye içerisinde yaşadığı kazalar nedeniyle yaşanılan cinayetleri “doğal ölümler” diye savunmaktan çekinmeyen İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu’nun havalimanında yaşanan iş cinayetlerine dair skandal ifadelerini bir kez daha hatırlatıyoruz.

SKYNews kanalında katıldığı bir programda kendisine yöneltilen “havalimanı inşaatında yaşanan ölümlerin nedeni nedir?” sorusuna Samsunlu, “Bunların yarısı doğal ölümlerdir. Ayrıca inşaat alanında bazı araba kazaları oldu. Bunlar doğal ölümlerdir” cevabını vererek 3. havalimanında yaşanılan iş cinayetlerini meşrulaştırmaya çalışmıştı.