VİDEO | 2 dakikada tarikat gerçeği: Gözünü bile açmıyor ama...

İsmailağa cemaati müritleri, 'şeyh'leri olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 'hareketsiz' halini görmek ve istekte bulunmak için 1 saniyeliğine önünden geçiyor.

VİDEO | 2 dakikada tarikat gerçeği: Gözünü bile açmıyor ama...

AKP eliyle beslenen sayısız dinci yapılanma arasında en çok adı geçenlerden biri olarak bilinen İsmailağa cemaatiyle ilgili sosyal medyada paylaşılan bir görüntü, adeta gericiliğin sermaye düzenine neden gerekli olduğunun bir cevabını daha veriyor.

Sosyal medyaya yansıyan ve yeni kaydedildiği düşünülen görüntüde, İsmailağa cemaatinin ‘şeyh’i olarak bilinen ve ağır hastalıklarla boğuşan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun bir koltuk üzerinde hareketsiz bir şekilde oturtulduğu ve cemaat müritlerinin kendisini bir camın arkasından bir kaç saniyeliğine izleyip geçtiği görülüyor. Gözleri kapalı ve başı öne eğili halde duran Ustaosmanoğlu’nu ziyaret sırasında bir görevlinin de ziyaretçilerden “Maaşallah diyoruz sultanımıza, nazar ayetleri okuyoruz. İsteklerimizi kalbimizden geçiriyoruz” dediği duyuluyor.

 

Cemaatin Beykoz Çavuşbaşı’nda bulunan ‘külliye’sinde kalan Ustaosmanoğlu, 2014 yılında o dönem başbakan olan  Tayyip Erdoğan, tarafından da ziyaret edilmişti. Erdoğan’ın bu ziyarette Ustaosmanoğlu’ndan ‘dua ve himmet’ talebinde bulunduğu belirtilmişti.