Veli Ağbaba'dan Kürecik'teki NATO üssü için çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Kürecik’te NATO şemsiyesi altında kurulmasına AKP eliyle izin verilen üs için, "Amerika’ya meydan okuyorsan, gel Kürecik üssünü kapat, kilidini ben vurmaya hazırım” dedi.  

Veli Ağbaba'dan Kürecik'teki NATO üssü için çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Kürecik’te bulunan ve füze kalkanı bulunduran radar üsssünün İsrail’i korumak amaçlı kurulduğunu savunarak, “Eğer samimiysen, Amerika’ya meydan okuyorsan, gel Kürecik üssünü kapat, kilidini ben vurmaya hazırım” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nde partililerle bir araya gelen Ağbaba, Kürecik’te bulunan füze kalkanının kapatılması gerektiğini kaydederek “2011’de milletvekili olduk, kucağımızda Kürecik İsrail Füze Kalkanını bulduk. Burası Kürecik ve Akçadağ’ı ilgilendirmiyor. Burası Türkiye’nin çıkarlarını gözetmiyor. Bizi yalancılıkla suçladılar.” dedi.

“Burası İsrail’i, Amerika’yı koruyor. Buradaki bilgiler Türkiye’ye gelmiyor, Amerika’ya gidiyor.” diyen Ağbaba, iktidara “Eğer samimiysen, Amerika’ya meydan okuyorsan gel Kürecik üssünü kapat, kilidini ben vurmaya hazırım. Amerika’ya karşı bir şey yapacaksan, gel bunu yap. Millilik, yerlilik böyle olur” ifadelerini kullandı.