'Vekille orantılı ittifak' açıklaması istifa getirdi

DSP Genel Başkanı'nın "parti farketmeksizin kendilerine hangi partiden daha fazla milletvekili teklifi yapılırsa onu kabul edeceği" açıklaması üzerine partide istifa geldi.

'Vekille orantılı ittifak' açıklaması istifa getirdi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın “DSP’nin AKP ve MHP ya da DSP’ye 10 milletvekili fazla verecek A veya B partisi ile ittifak yapabileceğini” söylemesi üzerine Genel Başkan Yardımcısı ve Adalet eski Bakanı Prof. Hikmet Sami Türk istifa ettiğini açıkladı.

Türk, DSP Genel Başkanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, “Türkiye’yi bir tek adam yönetimine götüren iki parti ile ittifak yapması, uğruna mücadele ettiği ilkeleri ve kendisini inkâr etmesi anlamına gelir” dedi.

Aksakal, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada partisinin seçim ve ittifak politikasına ilişkin, “Mutlaka CHP ile ittifak kurarız gibi bir saplantımız olmadığı gibi AK Parti veya MHP ile herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayız gibi bir ön yargımız, ön koşulumuz yok. A partisi geldi sizinle ittifak yapalım size 10 milletvekili verelim dedi, B partisi de geldi sizinle ittifak yapalım size 30 milletvekili verelim dediğinde herhalde biz saf değiliz yani 10 milletvekili veren yere gidip orada güdük kalmayız. 30 tane arkadaşımızla devlet yönetimine katkı koymak dururken niye gidelim 10 tane milletvekili ile oralarda bocalayalım.” demişti.