Ve Erdoğan muradına erdi, Trump'la görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Paris'te akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ve Erdoğan muradına erdi, Trump'la görüştü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, ABD ve Türkiye arasındaki yaptırımların kaldırılmasının ardından ilk kez Paris’te akşam yemeğinde bir araya geldi.

Erdoğan ile Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından devlet, hükümet ve uluslararası kuruluş başkanları ile eşleri onuruna verilen akşam yemeğinde bir süre sohbet etti.

Birinci Dünya Savaşı’nı sonlandıran Ateşkes Anlaşması’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Macron’un davetlisi olarak Paris’te bulunan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Orsay Müzesi’ne geçti.

Burada “Picasso Bleu et Rose” isimli serginin resepsiyonuna katılan Erdoğan, Macron tarafından devlet, hükümet ve uluslararası kuruluş başkanları ile eşleri onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Macron tarafından verilen akşam yemeğinde, Erdoğan ile Trump yan yana otururken bir süre sohbet etti.

“İNŞALLAH GÖRÜŞÜRÜZ” DEMİŞTİ

Erdoğan Fransa’ya hareket etmeden önce Türkiye’de yaptığı basın toplantısında, Paris’te ABD ve Türk heyetlerinin karşılıklı görüşeceklerini ifade ederken Trump’la görüşme konusu için “Karşılıklı bir fırsat bulursak inşallah görüşürüz” demişti.