Vatan Partisi'nden beklenen açıklama: Üniversite öğrencilerinin tutuklanmasını desteklediler

Vatan Partisi'nin gençlik yapılanması Öncü Gençlik, Boğaziçi Üniversitesi tutuklamalarına ilişkin şaşırtmayan bir açıklamada bulundu.

Vatan Partisi'nden beklenen açıklama: Üniversite öğrencilerinin tutuklanmasını desteklediler

Doğu Perinçek’in genel başkanı olduğu Vatan Partisi’nin gençlik yapılanması olarak bilinen Öncü Gençlik; Afrin kent merkezinin TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları tarafından ele geçirilmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde lokum dağıtmak isteyen gruba müdahale eden üniversite öğrencilerinin tutuklanmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Üniversitelerde gerek ülkücü ve gerici çetelerle birlikte, gerekse polis gözetiminde devrimci öğrencilere düzenledikleri saldırılarla bilinen Öncü Gençlik, açıklamasında “Üniversitemizde bölücülüğe, terörü destekleyen ya da meşrulaştırmaya çalışan girişimlere geçit vermeyeceğiz. Üniversiteler, teröre destek verilen kurumlar olamaz, olmayacaktır. Boğaziçi Üniversitesi vatanseverliğin kalesidir” ifadeleri kullanıldı.

Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu “Harekatın başladığı günden beri ordumuzun yanında olduğumuzu ilan ettik. Mehmetçiğimize sizin aracılığınızla bir kez daha selam gönderiyoruz. Boğaziçi’ndeki menfur olayın hemen ardından da üniversitelerimizi Türk bayrakları ve Mehmetçiğe destek afişleri ile donattık. Biliyoruz ki çalışmalarımız Mehmetçiğimizin moral kaynağıdır. Mehmetçik’e ‘katil’ deme özgürlüğünün olmadığını da yaptığımız basın açıklamasında söylemiştik, tekrar vurgulayalım: Üniversiteler terörün değil bilimin yuvasıdır ve vatan savunmasının merkezleridir. Türk gençliği de milletiyle ve ordusuyla birlikte vatan savunmasındadır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Türk ordusunun ve milletinin haklı mücadelesi, bölge ülkeleriyle omuz omuza devam edecek ve Amerikan emperyalizmini ve onun aparatı olan PKK-YPG’yi boğacak.” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Öncü Gençlik Başkanı Şafak Erdem ise konuşmasının devamında “Vatan Partisi Öncü Gençlik olarak, Türkiye’nin her üniversitesinde yaptığımız gibi Boğaziçi Üniversitesi’nde de Türk Ordusu’nun PKK’ya karşı verdiği mücadelenin sonuna kadar yanında olduğumuzu gösterdik. Ordumuzun başarısına kenetlenmiş durumdayız. Vatanımızı savunma hedefiyle faaliyet yapıyoruz. Üniversitemizde bölücülüğe, terörü destekleyen ya da meşrulaştırmaya çalışan girişimlere geçit vermeyeceğiz. Üniversiteler, teröre destek verilen kurumlar olamaz, olmayacaktır. Boğaziçi Üniversitesi vatanseverliğin kalesidir.” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/30/perincek-bildiginiz-gibi-sefer-de-cihatci-osoyu-savundu/