Perinçek ittifaka alınmayınca "ABD bizi istemiyor" dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP'nin sağcı partilerle kurduğu ittifakta önce yer almak istedi, kabul edilmeyince de "ABD bizi istemiyor" dedi.

Perinçek ittifaka alınmayınca

21 Haziran seçimleri öncesi düzen siyasetinde muhalefeti temsil eden İP, DP ve Saadet Partisi ile milletvekili seçimlerinde ittifaka giden CHP’nin Vatan Partisi’ne olumsuz yanıt verdiği ortaya çıktı.

İttifak görüşmeleri trafiğinde; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ı telefonla arayıp “Biz CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile anlaştık. Sizi ittifak dışında bırakmaya karar verdik” dediği öğrenildi.

Sözcü’ye konuşan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, telefon olayını doğrularken, “ABD bizi istemiyor. Vatan Partisi; hem MHP’den hem AKP’den oy çekebilecek bir partidir. Mücadelemizi sürdüreceğiz. İki yıl içinde de Türkiye yeniden seçime girecek ve biz hak ettiğimiz yere geleceğiz” dedi.

Perinçek’in ABD emperyalizmi ile ilişkisi olduğunu ima ettiği ‘ittifak projesi’ne böyle düşündüğü halde neden başvurduğu ve bu ilişkiyi reddedildikten sonra mı anladığı ise merak konusu.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/02/dort-parti-ittifakta-anlasti-iste-detaylar/