Van Valisi kızdı: Bakıyorum dini dersler seçilmemiş

Van'daki okullarda "seçmeli din dersleri"ne rağbet gösterilmemesi Vali Murat Zorluoğlu'nu kızdırdı. Zorluoğlu, ilçe eğitim müdürlerine konuyla ilgili daha hassas çalışma yapmaları talimatını verdi.

Van Valisi kızdı: Bakıyorum dini dersler seçilmemiş

Zorunlu din dersi dayatması hukuka aykırılığına rağmen sürerken AKP gericiliğinin okullarda bir de “seçmeli” adı altında müfredata soktuğu dini derslerin öğrencilerden rağbet görmemesi, Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun “canını sıktı”.

Van’da İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından organize edilen “Van’daki İmam Hatip Okulları Arası İstişare Toplantısı”na katılan Vali Zorluoğlu, imam hatipliler kadar diğer okulların öğrencilerinin de valisi olduğunu öne sürerken “Tüm öğrencilerimizin başarısı, milli manevi duygularla mezun olup hayata atılmaları temel gayemizdir. Devletimizin imam hatiplerde hem nicelik hem de niteliği artıracak gücü vardır. Yapılan bilgilendirme sunumunda imam hatip dışı ortaokullarımızda seçmeli din derslerine yönelen öğrencilerimizin azlığını gördüm ve doğrusu böyle muhafazakâr bilinen bir ilde bu durumu yadırgadım.” dedi.

MÜDÜRLERE “SAYIYI ARTTIRIN” TALİMATI

“Bakıyorum veliler çocuklarına Kuran’ı Kerim’i seçmemişler, diğer dini dersleri seçmemişler” diyen Zorluoğlu, “Bu bizim eksikliğimizdir. Sadece imam hatiplerde değil diğer okullarda da bir takım dini derslerin veliler tarafından seçilmesi önem arz ediyor. İlçe Eğitim Müdürü arkadaşlarımızın bunun üzerinde hassasiyetle durmaları, bu sayıyı arttırmaları gerekiyor.” diyerek baskı talimatı verdi.

“ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLAYAN BİRŞEY YOK AMA…”

Toplantıda konuşan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Enes Şişman ise “Bizim şu anda elimizi kolumuzu bağlayan bir şey yok. Sadece bir irade ortaya koymamız lazım.” derken, imam hatibe kayıtlardaki düşüşlerden yakındı. “Türkiye genelinde bir sıkıntı yaşadık. Öğrenci kayıtlarında ciddi düşüşler oldu” diyen Şişman, bunun nedenlerini sorgulamaları gerektiğini söyledi.