Valilik ve MEB 'Cübbeli, sarıklı ders' fotoğraflarını kaldırtıp iddialar yalan dedi

Ankara Yenimahalle’de bulunan 114 öğrencinin eğitim gördüğü Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’na tarikatların hakim olduğuna ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı.

Valilik ve MEB 'Cübbeli, sarıklı ders' fotoğraflarını kaldırtıp iddialar yalan dedi

Ankara Yenimahalle’de bulunan 114 öğrencinin eğitim gördüğü Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’na tarikatların hakim olduğuna yönelik görüntüler ortaya çıkmıştı. Görüntülerde bir tarikat liderinin cübbe ve sarık ile öğrencilere ders verdiği görülmekteydi.

Bu haber üzerine okulun sayfasından habere konu fotoğraflar sildirildi. Ardından da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ankara Valiliği’nden ardı ardına açıklamalar geldi.

MEB’ten itiraf gibi açıklama

MEB’in internet sitesinden yapılan açıklamada söz konusu imam hatip okulunun ‘dini bir dernek’ ile yapılan protokol ile faaliyete geçtiği ifade edildi. Açıklamada “Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Ahmedi Kudusi Ömer Erdoğan Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ilgili dernek tarafından yapılan binada hizmete açılmış ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.” ifadeleri yer aldı.

MEB, habere konu fotoğrafların söz konusu derneğin başkanı tarafından okula yapılan ziyarete ait olduğunu ileri sürdü. MEB açıklamasında “Dernek Başkanı’nın geçtiğimiz eğitim – öğretim yılında okul yönetiminin müsaadesinde öğrencileri ziyaret ettiği, haberde yer alan fotoğrafların ise bu ziyarete ait olduğu anlaşılmıştır.” dedi.

Okulun sayfasından söz konusu görüntülerin neden sildirildiği ise belirsizliğini koruyor.

Okulun bir bölümü Kuran kursuymuş

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada ise yine Ahmedi Kudusi Ömer Erdoğan Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Yenimahalle Kaymakamlığınca onaylanan protokole dikkat çekilerek okulun bu protokol çerçeveside faaliyete geçtiği bildirildi. Ayrıca okulun bir bölümünde imam hatip ortaokulu, diğer bölümde de Kur’an kursunun faaliyet gösterdiği ifade edildi.

Haberin kaynağı olan Cumhuriyet Gazetesi ise konuya ilişkin bir habere daha yer vererek edindikleri yeni bilgileri paylaştı.

Buna göre, MEB’in haberi yalanlamasına rağmen konuya ilişkin inceleme başlattıklarına dikkat çekilerek fotoğraflarda yer alan ‘sarıklı cübbeli tarikat lideri’ Ahmet Dilmen’in aynı zamanda geçen dönem söz konusu okulun Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı yürütüğü, okulda velilerle dini içerikli etkinlikler düzenlediği ve MEB’in yapması gereken bir çok sorumluluğu üstlendiği aktarıldı.