Validen siyasi parti ve adaylara 'turizm' uyarısı

Karaloğlu, 24 Haziran seçim sürecinde siyasi partiler ve adaylara seslendi

Validen siyasi parti ve adaylara 'turizm' uyarısı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 24 Haziran seçim sürecinde siyasi partiler ve adaylara seslenerek, “Bu şehirde seçim kampanyası, propaganda yapan herkesin bu şehrin bir turizm şehri olduğu ve sezonun da tam ortasında seçim yapacağımızın bilinciyle seçim kampanyası ve propagandasını yürütmesi gerekir. Bu şehre tatile gelen insanlar dinlenmeye geliyor, bizim gürültümüzü dinlemeye gelmiyor” dedi.

İl Güvenlik Kurulu, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri, seçim süreci, oy verme günü ve oyların sayımı ile güvenliği konularında alınacak tedbirler ve görevleriyle alakalı olarak Antalya Kültür Sanat Konferans Salonu’nda toplantı yapıldı. Vali Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya Başsavcı Ramazan Solmaz, ilçe kaymakamları, il ve ilçe emniyet müdürleri ve jandarma komutanları, ilgili birimlerin amirleri katıldı.

Vali Karaloğlu, “Seçimle ilgili bütün kurumlar dersimize iyi çalışmak zorundayız. YSK’nın aldığı kararları her birimiz titizlikle takip etmek, incelemek ve YSK’nın kararlarından görev olarak bize düşeni harfiyen yerine getirmek, yardımcı olmamız gereken kurum ve kuruluşlara da zaman kaybetmeden ivedilikle yardımcı olmak durumundayız” dedi.

İttifaklar nedeniyle sayım işleminin uzayabileceğini söyleyen Vali Karaloğlu, “Önce cumhurbaşkanı adaylarının oyları sayılacak, sonra partilerin ayrı ayrı oyları girilecek. İttifakın toplam oyları bulunacak. Belki uzayabilir, onun için uzama ihtimaline karşı sandık çevrelerinde her türlü güvenlik ve çalışan arkadaşlarla ilgili tedbirler alınması lazım. Sonuçlandı, sandıkların güvenli bir şekilde ilçe seçim kurullarına teslimi çok önemli. Güzergahlarda kolluk birimlerimiz gerekli tedbirleri alacak” dedi.

Seçim sonuçlandıktan sonra da kazananlar veya kaybedenlerle ilgili de uyarıda bulunan Karaloğlu, “Belki kaybedenler kaybetmeyi çok kolay hazmedemeyecek, taşkınlıklar olabilir. Kazananlar kazanmayı çok abartmış olabilir, kutlamalarını abartabilirler. Biz vatandaşımıza her iki sonucu da demokratik olgunluk içerisinde karşılamaları gerektiği telkininde bulunmamız lazım. Ne kazananların sevinmesini abartarak kaybedenleri tahrik etmesi, ne de kaybedenlerin herhangi bir taşkınlık yapmaması lazım. Bu konuda da tedbirli olmamız lazım” dedi.

Antalya’nın bir turizm şehri olduğunun da altını çizen Vali Karaloğlu, siyasi partiler ve adayları görüntü ve gürültü kirliliği yapmamaları ve turisti rahatsız etmeyecek şekilde kampanyalarını yürütmeleri gerektiği konusunda uyardı. Seçimin turizme herhangi bir olumsuz etkisinin olacağını kesinlikle düşünmediğini belirten Karaloğlu, “Ancak bu şehirde seçim kampanyası, propaganda yapan herkesin bu şehrin bir turizm şehri olduğu ve sezonun da tam ortasında seçim yapacağımızın bilinciyle seçim kampanyası ve propagandasını yürütmesi gerekir. Ne demeye çalışıyorum, arkadaşlar biz 24 Haziran’da belki günde 75 bin yabancının geldiği, 75 bin yabancının ayrıldığı, yani günde 150 bin insan hareketinin olduğu bir şehirde seçim kampanyası ve propagandası yürüteceğiz. Onun için bütün partilerimizin, bütün adaylarımızın bunu dikkate alarak seçim kampanyalarını yürütmesi lazım” dedi.

YSK’nın zaten bayrak, afiş, el ilanı, pankart gibi konularda aldığı kararlar olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Ama Antalya’da bir kat daha buna dikkat etmemiz lazım. Özellikle partiler ve adaylarımızın çevreyi kirletmeme noktasında son derece duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Bunu kamuoyundan, adaylar ve siyasi partilerimizden bekliyoruz. Yine görüntü kirliliği ve sesle, gürültü kirliliğiyle ilgili de çok dikkatli olmalarını arzu ediyoruz. Bu şehre tatile gelen insanlar dinlenmeye geliyor, bizim gürültümüzü dinlemeye gelmiyor. Onun için özellikle oteller bölgesinde, tatil lokasyonlarında propaganda yapanlar buna da son derece dikkat etmesi, kentin ekonomisi ve turizmi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim görevimiz siyasi partilerin özgür bir propaganda ortamında seçmene ulaşmasını, seçmenin de özgür iradesiyle oyunu gidip sandığa yansıtmasını sağlamaktır” dedi.