Validebağ Korusu'nda eylem: Kafe değil kitaplık istiyoruz!

Validebağ Korusu’ndaki kitaplık raflarının ve kitaplarının kaldırılması protesto edildi.

Validebağ Korusu'nda eylem: Kafe değil kitaplık istiyoruz!

Validebağ Korusu’ndaki atölye binalarının kafeye dönüştürülmesi sonrası Validebağ Gönüllüleri’nin ısrarı sonucu binanın bir kısmında açılan kitaplığın kaldırılması ve kitaplara el konulması protesto edildi.

Atölye binaları önünde gerçekleştirilen eylemde “Kitaplığımızı da kitaplarımızı da okuma salonumuzu da geri istiyoruz. El koyamazsınız” pankartı açıldı.

“Susmuyoruz korkmuyoruz kitaplarımızı istiyoruz!”, “Kafe değil kitaplık istiyoruz!” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Validebağ gönüllüleri adına Altunizade Muhtarı Rıza Şener okudu.

Restore edilmesinin ardından binanın eğitim, kültür, sanat amaçlı olarak kullanılmasını hep savunduklarını belirten Şener, bu taleplerini tüm ilgili resmi makamlara ilettiklerini belirtti.

Ancak Öğretmenevi yönetiminin zaten koru içinde çok sayıda kafe olmasına karşın yeni restore edilen binaları da kafe yapmak istemesini teşhir ederek “Israrlı taleplerimiz sonucu, binanın bir bölümünün kitaplık haline dönüşmesi ve o bölümde kitap okunması konusunda Öğretmenevi Müdürü İsmail Kahraman’dan söz aldık” dedi.

Verilen sözün tutulmadığını söyleyen Şener, 300 civarında kitabın raflardan kaldırıldığını ve buna gerekçe olarak da “kitapların incelenmesi, sakıncalı olanların ayıklanması” dendiğini belirtti. Ardından ise 11 Mart’ta Validebağ Öğretmen Evi Müdürü İsmail Kahraman tarafından kitaplık raflarının kaldırıldığını anlattı. Kitaplık raflarını ve kitaplarını defalarca istediklerini söyledi.

Açıklamanın ardından Adile Sultan Kasrı’na yürüyüş gerçekleştiren Validebağ Gönüllüleri’nin açıklama yapmasını beklediği İsmail Kahraman bu talebi reddetti.