Vali ve kaymakamlar Erdoğan'ı temsil edecek

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle, bulundukları yerelliklerde vali ve kaymakamlar Erdoğan'ı temsil edecek.

Vali ve kaymakamlar Erdoğan'ı temsil edecek

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle, bulundukları yerelliklerde vali ve kaymakamlar Erdoğan’ı temsil edecek. Valiler yönettikleri ilde, kaymakamlar ise yönettikleri ilçede cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olarak yer alacaklar.

Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yer alarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle; Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğine 72.  maddeye ek olarak, 72/A maddesi eklendi.

Yeni eklenen 72/A maddesinde “Vali ilde Devletin ve Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası; kaymakam ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır” ifadesi yer aldı.

Bu; 81 ildeki valilerle 921 ilçedeki kaymakamların resmen Erdoğan’ın temsilcisi olmaları ve Erdoğan adına yönettikleri birimde hareket etmeleri anlamına geliyor.