Vali hakkında ayaklarını öptürdüğü kadına yaklaşmama kararı

Mahkeme, Kırklareli Valisi'ne işkence ettiği kadına 6 ay yaklaşmama kararı verdi.

Vali hakkında ayaklarını öptürdüğü kadına yaklaşmama kararı

Kırıkkale Valisi Orhan Çiftçi hakkında mahkeme, Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde husumet yaşadığı Meltem Özkalfa’ya 6 ay yaklaşmama kararı verdi. Vali Orhan Çiftçi, bu zaman diliminde Özkalfa’nın evinin ve işyerinin yakınından geçemeyecek.

Mudanya Belediyesi özel kaleminde çalışırken bir süre önce emekli olan Meltem Özkalfa, Kırlareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında, ilçede kaymakamlık yaptığı dönemde aralarında yaşanan husumet nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Olayın ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı soruşturma devam ederken Meltem Özkalfa, geçen 28 Mart tarihinde koruma talebinde bulundu. Mudanya 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi 29 Mart tarihinde Özkalfa için ‘Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi’ne ilişkin kanun kapsamında 6 ay süreyle koruma kararı verdi.

Buna göre Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 6 ay boyunca Meltem Özkalfa’yı iletişim araçlarıyla rahatsız etmeyecek, evinin ve işyerinin yakınından geçemeyecek.

DARP EDİP AYAKLARINI ÖPTÜRMÜŞTÜ

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Özkalfa adlı kadını yanındaki kişilerle birlikte kaçırdığı görüntüler ortaya çıkmıştı. Çiftçi ve beraberindekilerin kadını ormanlık alanda dövdüğü ve ancak ayakkabısının altını öpmesi üzerine serbest bıraktığı iddia edilmişti.

Özkalfa, İçişleri Bakanlığı başmüfettişine verdiği ifadede şunları anlatmıştı: “Ben direksiyonda, Orhan Çiftçi yanımda iken, ‘Telefonunu bir şartla veririm’ dedi ve ayakkabılarını yüzüme doğru uzatarak ‘Öpeceksin’ dedi. Öpmek istemeyip sol tarafa doğru dönünce, bir ayağı ile yüzüme vurdu. Sonra iki ayakkabısının da altını öptüm. Ondan sonra ‘gidebilirsin’ dedi.”