Vali 'ateizm' uyarılı yazıyı paylaştı, teşekkür etti

Merkeze alınan eski Ağrı Valisi Musa Işın, Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın tarikat ve cemaat övgüsü ile "ateizm" uyarısı yaptığı yazısını paylaştı. Vali, paylaşımında Kaplan'a bir de "Hocamıza teşekkürler" dedi.

Vali 'ateizm' uyarılı yazıyı paylaştı, teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugün kaleme aldığı yazısında son dönemde tartışma konusu olan cemaat ve tarikatların devamlığının önemine dikkat çekmiş, bu yapıların çökmesi halinde İslam’ın tehlikeye düşeceğini ve Türkiye’nin de paramparça olacağını öne sürmüştü.

Gerici yazar, tarikat ve cemaatlerin kendileri için varlığının ne kadar önemli olduğunu açıklamaya çalışırken “deizm” ve “ateizm” korkusu da pompaladığı yazısında, “Eğer cemaatler, hele de tarikatler çökerse, kısa ve orta vadede deizm, hatta ateizm dalga dalga yayılır ve uzun vadede ise bu toplumda İslâm’dan eser kalmaz.” diye yazmıştı.

Kaplan’ın yazısı, kamunun illerdeki en yüksek temsil makamı olan valilikçe paylaşıma ve ‘teşekkür’e layık bulundu.

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Ağrı Valisi Musa Işın, resmi Twitter adresinden Kaplan’ın yazısını paylaşırken, bir de “⁦⁦Son zamanlarda bazı sapkınları bahane ederek islama ve onun birikim ve müesseselerine saldıran sözde ilahiyatçılara bir ders niteliğinde. Sn Yusuf Kaplan Hocamıza teşekkürler” diye yazdı.