'Uzay mekiği düşüren' tarikat şeyhinden yeni açıklama

Uzay mekiği düşürdüklerini iddia eden Nakşibendi şeyhi, "Tarikatta bu tür kerametler vardır" dedi.

'Uzay mekiği düşüren' tarikat şeyhinden yeni açıklama

Nakşibendilerin lideri Şeyh Nazım Kıbrisi 2014’te öldükten sonra yerine geçen isimlerden biri Şeyh Ahmet Yasin Bursevi oldu.

Bursevi, kendisine ait bir konuşma videosunda, 28 Ocak 1986’da kalkışından dakikalar sonra infilak eden Challenger uzay mekiğini kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti.

Gerici isim, akıl dışı iddialarını şu sözlerle dile getirmişti:

“Bu Challenger diye bir uzay aracı fırlattılar ya. O tam fırlatıldığı zamanda Habbe’nin içindeydik. Bak yazılıdır o da. Habbe’nin içerisindeydik, Ahmet amca Hızır Aleyhiselam’dan yardım istedi. Televizyon yok, hatmenin içerisindeyiz. Fırlatıldı hala niye patlamadı diyor Ahmet amca. Sesli konuşuyor, duramıyor. Mehmet Emin amca da dedi ki ‘Ahmet merak etme cıvatalarını gevşettik biraz sonra bu düşecek.’ Yemin ediyorum, saatle yazdık oraya. Dediği saatte tam saniyesi saniyesine ertesi gün haberlerde dinledik. O saatte Challenger patladı.”

Odatv‘nin haberine göre Bursevi, videonun yarattığı tepkilerden sonra yeniden kamera karşısına geçti. “Anlattığımız olayın faili biz değiliz, biz gençtik o zaman, yanımızda Ahmet Amca ve Mehmet Amca’nın yaşadıkları hali biz şahit olup söyledik” ifadelerini kullanan Bursevi, “Tarikatta bu tür kerametler vardır, kerameti gösteren de biz değiliz” dedi.

“Kendisinin değil dergahta şahit olduğu kimselerin kerameti olduğunu” savunan Bursevi, “Şahit olmamıza rağmen 7 astronotun ölmesine sevinecek insan mıyız” ifadelerini kullandı.