Üsküdar’da kamu binalarının gerici vakıflara tahsisi protesto edildi

Üsküdar'da iki kamu binasının Ensar Vakfı'na tahsis edilmesi belediye binası önünde protesto edildi.

Üsküdar’da kamu binalarının gerici vakıflara tahsisi protesto edildi

İstanbul’da Üsküdar’da vatandaşlar, kamuya ait olan taşınmaz mülklerin Ensar Vakfı, TÜGVA gibi gerici kuruluşlara 49 yıllığına vakıflara tahsis edilmesini protesto etmek için eylem yaptı.

Üsküdar Belediyesi, biri  de Sultantepe Mahallesi’nde diğeri de Bulgurlu Mahallesi’nde bulunan iki kamu binasını, yurtlarında çocukların cinsel istismara uğramasıyla hatırlanan Ensar Vakfı’na, 49 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etmişti.

Kararı protesto eden Üsküdarlılar, öğle saatlerinde AKP’nin yönetimde olduğu Üsküdar Belediye binası önünde toplandı. “Halkın malı halkındır, sorgusuz sualsiz vakıflara devredilemez” yazılı pankart açan vatandaşlar belediye ve karar aleyhinde sloganlar attı.

BELEDİYE BAŞKANI ENSAR’IN ÜYESİ

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Bugün bir gerçeği dile getirmeye, yanlış ve vicdanları sızlatan kararlara itirazlarımızı belirtmeye geldik. Bilinmelidir ki konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. 7 Şubat 2018’de yapılan Üsküdar Belediyesi Meclis toplantısında kamuya, yani biz Üsküdarlılara ait olan taşınmaz mülklerimiz 49 yıllığına Ensar ve TÜGVA gibi vakıflara tahsis edildi. Çünkü, hangi kamu varlıklarının ne amaçla kullanılacağını; hangi vakıfların ne amaçla bu varlıklara talip olduğunu, bir kez bile anlatmadınız bize. Üsküdar Belediye Başkanı, iki taşınmazı tahsis ettiği Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesidir. Bu durum siyaseten de hemşerilik açısından da etik değildir. Resmiyetin diliyle makamın, görev ve yetkinin suistimalidir, kötüye kullanımıdır. Halka ait taşınmazlarının kamu dışı yapılara devrine değil 49 yıllığına, 4 yıllığına bile karşı çıkıyoruz“ denildi.

Basın açıklamasının ardından bir belediye çalışanı ile vatandaşlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Daha sonra araya polisin girmesiyle gerginlik sona erdi.