Üsküdar'da cemaat yurdu inşaatı tepkiler sonucu mühürlendi

Üsküdar'da park alanının cemaate peşkeş çekilmesiyle yapılmak istenen inşaat, halkın tepkisi sonucu mühürlendi.

Üsküdar'da cemaat yurdu inşaatı tepkiler sonucu mühürlendi

Üsküdar Acıbadem Mahallesi’nde bulunan Tibaş Parkı, Erenköy cemaatinin kuruluşu olan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na usulsüz bir şekilde verilmişti. Park alanına yapılmak istenen cemaat yurdu için başlayan inşaat çalışmaları, tepkiler sonrası mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen devam etti.

Parka sahip çıkmak için mücadele veren Tibaş Parkı Gönüllüleri, durdurma kararına rağmen inşaat çalışmalarına yeniden başlanmasına tepki göstererek inşaat alanının önünde bir araya gelmiş ve nöbete başlamıştı. Tepkiler sonrası, cemaat yurduna hukuksuz peşkeş girişimi durdurulmuştu.

Tibaş Parkı Gönüllüleri, yürütmeyi durdurma kararının hayata geçirilmesinin memnuniyet verici olduğunu, ancak inşaatın mühürlenmesi gerektiğini de belirtmişti.

Birgün‘ün haberine göre, Üsküdar Belediyesi park alanındaki inşaat bugün mühürlendi. İnşaatın girişine koyulan Üsküdar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü imzalı resmi yazıda, “3194 Sayılı İmar Kanunun 32/42 ve Yeni T.C. Kanunun 184. maddelerine göre işlem yapılmak üzere mühür altına alınmıştır” denildi.