Urfa'yı pis kokular sardı: AKP'li başkanın yeniden adaylık için milyon dolarlık rüşvet verdiği iddia ediliyor

Seçim öncesi düzen siyasetinin aday belirlemede en kirli yöntemlere başvurduğu illerden biri olan Urfa'da son günlerde rüşvet iddialara ayyuka çıktı. Kentte AKP'li bir belediye başkanının bir vekile devasa oranda bir rüşvet verdiği öne sürülüyor...

Urfa'yı pis kokular sardı: AKP'li başkanın yeniden adaylık için milyon dolarlık rüşvet verdiği iddia ediliyor

HABER MERKEZİ

Düzen siyasetinde aşiret – sermaye – devlet ilişkisinin etkisinin yoğun olarak görüldüğü illerden Urfa’da son günlerde seçim öncesi büyük bir rüşvet iddiası konuşuluyor.

Yerel UrfaHaber sitesinin AKP’ye yakın kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, kentte halen göreve devam eden bir belediye başkanının yakını ve danışmanı olduğu iddia edilen bir kişi, mevcut belediye başkanının 31 Mart seçimlerinde tekrar aday olmasını sağlamak için 1 milyon 500 bin dolara “anlaştı”. Ancak iddiaya göre aracıya rüşvetin 750 bin doları peşinat olarak veren kişi, birkaç gün sonrasında da kalan 750 Bin doları bir aracın içinde parayı verirken yakalandı.

Haberde AKP Genel Merkezi’nin yaşanan bu gelişme üzerine gizli bir soruşturma başlattığı, söz konusu belediye başkanın bu nedenden dolayı üstünün çizildiği, aday gösterilmeyeceği bildirildi.

Öte yandan Urfa’da rüşvet için aracı tutan belediye başkanının kim olduğuna ilişkin farklı söylentiler bulunuyor. Kimi yorumcular Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi işaret ederken, kimi ise Fevzi Demirkol’u gösteriyor. İki başkanın ortak noktası ise elbette AKP’li olmaları.

GÖZALTI VAR AMA…

Rüşvet iddiaları üzerine harekete geçen polis ise sanıldığı üzere olayın üzerine değil, sosyal medyada konuyu konuşanların üzerine gitti.

Rüşvet iddiaları üzerine çalışma başlatan emniyet, sosyal medyada takibe aldıkları 2 hesabın sahibin olan M.U ve M.Ş isimli şahısları dün Ankara’da gözaltına aldı.