Üniversite saldırganının ilk ifadesi açıklandı

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren Osman Bayar'ın ilk ifadesi hakkında bilgi verdi.

Üniversite saldırganının ilk ifadesi açıklandı

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişiyi öldürdüğü saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Soruşturmanın 3 savcı tarafından yürütüldüğü açıklayan Özdemir Çakacak, Volkan Bayar’ın ilk ifadesinden hakkında açılan soruşturma nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediğini aktardı. Çakacak, şunları söyledi:

“Olayın faili araştırma görevlisi Volkan B., emniyette ilk ön ifadesinde şu ifadede bulunmuştur: Volkan B. hakkında, kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiası ile Yasir Armağan tarafından şikayet edilmiş. Ve üniversite rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmacı bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan’da şu odada bulunup, savunmanızı vermenizi rica ediyorum diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor zarfı okuyor. Ve zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini aşağıda otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan’ın odasına gelerek ateş ettiğini ve öldürdüğünü daha sonra da diğer odalara giderek olayı işlediğini ifade etmiş. Bu bilgiyi açıklamak istedik. Çünkü olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor.”

“Üniversite rektörlüğümüz cenazeler için çalışma yapıyor” diyen Çakacak, “Olayı gerçekleştiren Volkan B’nin eşi de emniyet tarafından gözaltına alınmıştır” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/05/video-saldiridan-kurtulan-prof-dr-ayse-aypay-isyan-etti-rektorluk-volkani-sonuna-kadar-korudu/