Üniversite öğrencisini evinin önünde taciz edene tahliye

Ankara'da otobüsten indikten sonra geldiği evinin önünde kendisini takip eden kişinin saldırısına uğrayan ve sosyal medyadan "tacizcimi arıyorum" çağrısı yaparak, saldırganın bulunmasını sağlayan T.C.’nin davasında karar çıktı.

Üniversite öğrencisini evinin önünde taciz edene tahliye

Ankara’da 20 yaşında bir üniversite öğrencisi, evine gitmek için indiği otobüsten takip edilip evinin önünde tacize uğradığını açıklamıştı. Taciz olayının ardından karakola gittiğini, ancak bir sonuç alamadığını belirten genç kadın, bunun ardından olayın yaşandığı görüntüleri buldu ve sosyal medyadan paylaştı. Yakalandıktan sonra tutuklanan sanığın ilk duruşması bugün Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre sanık savunmasında, pişmanlıkla cezadan kurtulmaya çalıştı. Kamera görüntüleriyle eylemi sabit olan sanık, “Atılı suçlamayı kabul ediyorum. Bir anlık gafletle atılı suçu işledim. Mağduru belediye otobüsünde görmüştüm. Mağdur benden önce otobüsten indi. Otobüs hareket ettikten bir süre sonra ben de düğmeye basarak ineceğimi belirttim. Benim ve mağdurun indiği konum arası tahminen 200-300 metre. Evime kestirme yoldan gitmek için güzergahımı değiştirdiğimde yolda daha önceden tanımadığım kadını gördüm. Bir binanın ziline basıyordu. Arkasından yaklaştım elimle po.. dokundum. Ancak pişman olarak hemen olay yerinden uzaklaştım. Yaklaşık 10 gün sonra yakalandım” dedi. Mağdur kadın ise saldırganın kendisini tutarak çektiğini, bedenine dokunduğunu, bağırması üzerine komşuları “ne oluyor” diye bağırınca sanığın kaçtığını anlattı.

Mahkem üst sınırı 5 yıl olan sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı suçundan hakkında dava açılan sanığa 2 yıl ceza verdi. Bu cezada takdir indirimi yapan mahkeme; 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırdığı sanığın cezası için “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” kararı aldı.

Böylece ceza 5 yıllığına ertelendi. Mahkeme, sanığın tahliyesini de kararlaştırdı.