Ünal: NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz

AKP Sözcüsü Ünal, "NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz" dedi.

Ünal: NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AKP Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ile AKP İl Başkanı Ahmet Özdemir’le birlikte Göksun İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, ilçe başkanı seçilen Ufuk Ünal’a “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

İlçe yönetimiyle bir süre sohbet eden Ünal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin şuanda teröre karşı büyük bir mücadele verdiğini, terörle verdiği mücadelenin de 30 yıldan beri devam ettiğini bildirdi.

Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğuna dikkat çeken Ünal, “Bulunduğumuz bölgede Bir NATO müttefiki olarak aynı zamanda NATO’nun güney sınırlarını da muhafaza ediyoruz, koruyoruz. Ama acı olan şu ki koruduğumuz güney sınırlarını yine bir NATO müttefiki olan, NATO’nun en büyük müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri’nin desteklediği bir terör örgütünden NATO’nun güney sınırlarını koruyoruz. Böyle bir tuhaflıkla karşı karşıyayız” dedi.

Ünal, NATO’nun müttefiki olarak güçlü bir orduyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu sınırları korurken Amerika Birleşik Devletleri’nin çıkıp “Biz sınır güvenlik birimi oluşturacağız” dediğini anımsattı. Ünal “Kimle oluşturacaksınız?” diye sorulduğunda, oradaki PKK’nın Suriye kolu olan “PYD ve YPG ile bunu yapacağız” denildiğini belirterek, “Biz bu topraklarda bin yıldan beri yaşıyoruz. Allah’ın izniyle bin yıl daha bu topraklarda yaşayacağız” ifadesini kullandı.