Ülkücü çete reisi, 'lakabı'nın haber olmasına tepki gösterdi

'Drej Ali' lakaplı organize suç örgütü lideri Ali Yasak, aynı lakaba sahip bir kişinin hırsızlık zanlısı olarak yakalanması ile ilgili haberler üzerine "Haber tamamen kasıtlı yapılmıştır." deyip, İHA'nın sahibi Mücahit Ören hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ülkücü çete reisi, 'lakabı'nın haber olmasına tepki gösterdi

İstanbul Etiler’de geçtiğimiz günlerde, kendine “Drej Ali” lakabını takan oto hırsızı Ali Ü.’nün polis tarafından yakalanmasına ilişkin olayın haberi, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından, ‘’Drej Ali’’ lakaplı suç makinesi Etiler’de Yakalandı’’ başlığıyla abonelerine servis edildi. Olay bazı haberlerde ise, operasyonunun aynı lakap ile tanınan ülkücü suç örgütü lideri Ali Yasak’a yönelik olduğu şeklinde algılandı. Bunun üzerine Ali Yasak’tan açıklama geldi.

2003-2004 yılları arasında grubuna “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve liderlik yapmak, illegal korumalık yaptırmak, tabanca ile meskün mahalde ateş etmek, suç aleti tabancayı saklamak” suçlarından operasyon düzenlenen ve geçmişte de bir çok faili meçhul cinayette adı geçen organize suç örgütü lideri Ali Yasak çıkan haberlere ilişkin tepkisini şu ifadelerle açıkladı:

“Haber tamamen kasıtlı yapılmıştır. En kötü olanı da Şanlıurfa’daki internet siteleri de bu haberi bu şekilde, sormadan, araştırmadan kullanmış. Şahsımla uzaktan, yakından ilgisi olmayan bir haberdir. Bugün dostlarımdan, yakınlarımdan ve sevenlerimden birçok telefon geldi. Hepsi çok rahatsız olmuşlar. Bu yalan, asparagas haberi yapanları nefretle kınamaktalar. Mücahit Ören bey hukukun önünde bunu hesabını verecek. Konuyla ilgili hukuki süreci başlatmış durumdayız”

Çete reisi Yasak, 2009 yılında tutuksuz olarak yargılandığı Ergenekon davasında, ”Drej Ali” lakabının kendisine neden verildiğine yönelik soru üzerine ”Kürtçe’de ‘Drej’ ‘uzun’ demektir. Boyum uzun olduğu için bu lakap bana 1980 öncesinde Dev-Genç tarafından takılmıştı” yanıtını vermişti.