Ukrayna'da parlamento başkanı, Adolf Hitler için ‘en büyük demokrat’ dedi

Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada’nın Başkanı Andrey Parubiy, yerel televizyonda canlı yayında Adolf Hitler’in ‘en büyük demokrat’ olduğunu söyledi.

Ukrayna'da parlamento başkanı, Adolf Hitler için ‘en büyük demokrat’ dedi

Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada’nın Başkanı Andrey Parubiy, yerel televizyonda canlı yayında Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in ‘en büyük demokrat’ olduğunu söyledi.

Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre, ICTV televizyonuna konuk olan Parubiy, “Ben şahsen doğrudan demokrasinin çok büyük taraftarıyım. <…> Bu arada size şunu söyleyeyim, doğrudan demokrasiyi uygulayan en büyük insan, 1930’lu yıllarda Adolf Hitler’di” diye konuştu.

Doğrudan demokrasiyi ‘bilimsel düzeyde’ araştırdığını belirten Ukraynalı politikacı, bu bağlamda “Hitler’in doğrudan demokrasinin gelişimine katkısını unutmama” çağrısında bulundu.

Ukrayna’da sağcı politikacılar daha önce de benzer açıklamalarda bulunmuştu. Geçtiğimiz nisan ayında, Lviv Belediye Meclisi vekili Maryana Batyuk, sosyal medyadan Hitler’in doğum gününü kutladı. Mayıs ayında da Ukrayna’nın Hamburg Konsolosu Vasiliy Marşinets, faşizm için ‘onurlu bir iş’ diyerek Ukrayna bayrağının gamalı haçlı versiyonunu göstermişti.