Üç partiden milletvekillerine son dakika kıyağı!

Katma Değer Vergisi (KDV) Yasası üzerinde son dakikada getirilen önergelerle milletvekilleri ve generallere yeni haklar getirildi.

Üç partiden milletvekillerine son dakika kıyağı!

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nda değişiklikler öngören kanun tasarısının TBMM’deki görüşmesinde AKP, CHP ve MHP grup başkanvekillerinin imzalarını taşıyan önergelerle milletvekillerinin sosyal hakları deyim yerindeyse ‘mükemmel’ hale getirildi.

Milyonlarca emekçisinin 1600 liralık sefalet düzeyindeki asgari ücretle geçinmek durumunda olduğu Türkiye’de son yapılan zamla maaşları 18 bin 893 liraya çıkarılan milletvekilleri, yasaya eklenen ilk maddeye göre kamu kurum ve kuruluşlarının tüm sosyal tesis ve imkanlarından, bu tesislerin en üst düzey amirlerine sağlanan en uygun şartlara göre yararlanacak.

Tasarıdaki ikinci madde ihdası da Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, general ve amirallerle ilgili oldu. Buna göre, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları ile orgeneral ve oramiral rütbesinde bulunanlar, bu görevlerden emekli olanlar ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık hakları, TBMM üyeleriyle eşitlendi. Bu statüde olanların sağlık giderleri, milletvekillerinin bağlı oldukları esaslara göre kendi kurumlarının bütçelerinden karşılanacak.