Twitter'da doğrudan mesajları 3. kişilere iletebilen virüs bulundu

Sosyal medya platformu Twitter, doğrudan mesajları (DM) ilgili kişiye değil, ilgisiz üçüncü kişilere gönderebilen bir virüsü saptadıklarını açıkladı

Twitter'da doğrudan mesajları 3. kişilere iletebilen virüs bulundu

Sosyal medya platformu Twitter, doğrudan mesajları (DM) ilgili kişiye değil, ilgisiz üçüncü kişilere gönderebilen bir virüsü saptadıklarını açıkladı ve bir yılı aşkındır kullanıcıların özel mesajlarının üçüncü taraflara sızdırılıyor olabileceği ikazında bulundu.

Twitter, virüsü, kayıtlı geliştiricilerin müşterilerle iş ilişkileri kurmasına yardımcı olan araçların devreye sokulduğu Hesap Faaliyeti Uygulama Programlama Arayüzü’nde bulduklarını ve imha ettiklerini açıkladı.

Virüs kaynaklı sorunun nadiren gerçekleşmiş olabileceğini belirten Twitter sorununun kullanıcılar ile platform üzerinden müşteri hizmeti sunan işletmeler arasındaki doğrudan mesajları etkilemiş olabileceğini ifade etti.

Virüsün etki alanında özellikle havayolları ve kargo gibi markaların hesaplarıyla mesajlaşmaların bulunduğu vurgulandı.

Mayıs 2017’de başlayan sorunun 10 Eylül’de saptanıp ortadan kaldırıldığı beliritildi ve virüsten 335 milyon kullanıcının yüzde 1’inden azının etkilendiği aktarıldı.