TÜSİAD Başkanı: Gözaltı haberleri çok üzücü

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, bu sabah akademisyenlere yönelik yapılan gözaltılar için "Güne çok sayıda akademisyenin gözaltı haberiyle başlamak çok üzücü!" dedi.

TÜSİAD Başkanı: Gözaltı haberleri çok üzücü

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Betül Tanbay ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında bulunduğu 13 ismin gözaltına alınmasına patron örgütü TÜSİAD’dan tepki geldi.

Sabah saatlerinde akademisyenlerin evlerine polis baskınıyla yapılan gözaltılar için kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Bilecik, “Bilim insanlarımızın ülkemize dönüşünü konuştuğumuz bir dönemde, güne çok sayıda akademisyenin gözaltı haberiyle başlamak çok üzücü! Üzerinde yaşadığımız toprakların bereketini, bilime çağlar boyunca sığınak olmuş kültürümüze borçluyuz. Bunu inkar edersek asla ilerleyemeyiz❗” ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada, gözaltına alınan isimlerin “Osman Kavala ile hiyeraşik bir düzen içinde hareket ettiği” ve “Gezi’de yurt dışından profesyonel eylemciler getirttikleri” (Duran adam, piyano çalan adam, kırmızılı kadın) iddiası yer almıştı.